web analytics

Nispen Blues opent seizoen met vijf bands (16 sept)

Op zaterdag 16 september opent het nieuwe seizoen van Nispen Blues. Er staan die avond liefst vijf bands op de planken bij café de Gouden Leeuw aan het Kerkplein 3 in Nispen. De entree is gratis.

De bands zijn Barrelhouse, Hoodoo Monks, Mike’s Electric Mud, Stackhouse en Uncle Jimmy. Vanwege het uitgebreide programma begint het programma al om 18:30 uur.

De gerenommeerde band Barrelhouse (foto boven) heeft de Edison Jazzism Publieks Prijs 2017 gewonnen. De band bestaat al tientallen jaren en heeft een hele riks albums op zijn naam staan. De bezetting bestaat uit blueszangeres Tineke Schoemaker en de vijf bandleden Johnny Laporte (slogitarist, Guus Laporte (slaggitarist), Jan Willem Sligting ((contra)bassist/accordeonist), Han van Dam (pianist) en drummer Bob Dros.

Uncle Jimmy bestaat uit twee chicks en twee heren, zorgt er voor dat het bloed van de bezoekers door de aderen blijft stromen! ‘Ze geven je de energie om de hele avond los te gaan op hun vuige en sexy bluesrock. Ze steken de jaren ’70 in een nieuw jasje. De stevige, bluesy zanglijnen van de chick on bass flankeren de virtuoze gitaar en de scheurende hammond, alles met een bedje van snoeiharde drums’, belooft de website van de groep.

Het seizoens-programma 2017-2018 ziet er als volgt uit:
Zaterdag 28 oktober 2017: Easterfield
Zaterdag 9 december 2017: Moonyard
Zondag 7 januari 2018 (14:00 uur): Nispen Blues Muziekkwis
Zaterdag 27 januari 2018: More Than Blues
Zaterdag 10 maart 2018: The Roy Mette Band (UK)
Zaterdag 28 april 2018: The BluesBones (B) – Rusty Nuts

❯ Website Nispen Blues

nispen blues
Hierboven: Uncle Jimmy. Helemaal bovenaan: Barrelhouse. Twee van de vijf bands die zaterdag 16 september naar Nispen Blues komen.