web analytics

Nieuwe trailer voor ‘Beestenboel’ dank zij Rotaryclub Roosendaal

De ‘Mobiele Beestenboel’ van Frans en Renée den Hollander krijgt een nieuwe trailer. Daarmee kan het ontspanningsprogramma ‘Mobiele Beestenboel’ voor dementerende West-Brabanders weer jaren vooruit. Met een gift van Rotaryclub Roosendaal is een nieuwe trailer aangeschaft, waarmee knuffeldieren naar de diverse verpleeghuizen in de regio kunnen worden gebracht.

Al tien jaar gaat de Mobiele Beestenboel met een complete dierenhuishouding op bezoek bij ouderen van wie de belevingswereld bijzonder klein geworden is. Aan het knuffelen en aaien van en praten met de konijnen, poezen, honden, pony, ezel en het mini-varken beleven de verpleeghuisbewoners veel plezier. De dierenkaravaan bezoekt instellingen in de wijde omtrek van Roosendaal en bij gelegenheid worden ook scholen verblijd met een bezoek.

De trailer waarmee Frans en Renée hun menagerie vervoeren, was na tien jaar zo sleets, dat onveilige toestanden dreigden. Daarom besloot Rotaryclub Roosendaal de opbrengst (4500 euro) van de jaarlijkse strijd om de Rotary Golftrofee te investeren in een nieuwe aanhanger en die aan de Mobiele Beestenboel te schenken.

Donderdag 28 september wordt de nieuwe aanhanger overhandigd en aangekoppeld, in het bijzijn van de leden van Rotaryclub Roosendaal. Dat gebeurt om 18.15 uur bij aanvang van de wekelijkse Rotarybijeenkomst in Het Hooihuis, De Stok 13, Roosendaal.

De Rotary Roosendaal bracht het geld voor de nieuwe trailer mede bijeen door de Rotary Golftrofee 2017. Op 31 mei bracht dat toernooi 4500 euro voor Beestenboel op.