web analytics

Beide Herenteams Blauw-Wit Basketball winnen

Zaterdag 11 november 2017 kwamen in Sporthal In De Roos in Roosendaal twee teams in actie. Andere teams hadden uitwedstrijd. Alleen beide mannen seniorenteams wisten te winnen. MannenSenioren2 won in Raamsdonkveer en staat nu op de derde plek. MannenSenioren1 pakte een overwinning in Enschede en sluit nu aan in de middenmoot.

MannenU18 ontving Basketbal Academie Limburg uit Weert. De thuisploeg miste enkele basisspelers, maar kreeg assistentie van twee U16-spelers. De bezoekers speelden felle full-court press maar Blauw-Wit kon daar het eerste kwarten nog aardig doorheen komen en zelf nog even een voorsprong te nemen. Maar daarna kwam de Weertse trein op gang en die gaf de Roosendalers het nakijken. Leerzaam was het wel. Eindstand 31-115.

MannenU20 kreeg Jumping Giants MannenU20 uit Nederweert op bezoek. Blauw-Wit startte fel en nam even de voorsprong. Maar de bezoekers waren trefzekerder en namen de wedstrijd over. Met 34-41 gingen beide teams rusten. In het 3e kwart konden de Roosendalers met hard werken en goed uitgespeelde aanvallen de achterstand bijna geheel wegpoetsen tot 55-57, maar in het laatste kwart lukte het de bezoekers tot frustratie van de thuisploeg toch weer 11 punten uit te lopen en die voorsprong vast te houden. Eindstand 67-78.

In Oudenbosch speelde GemengdU14/2 tegen Vossenberg1. De thuisploeg beschikte over of iets balvaardiger, sterkere en grotere spelers en hoewel de Roosendalers fel verdedigden en hard werkten, lukte het niet om de tegenstanders van het scoren te houden. Vooral onder de borden kwamen de Roosendalers net te kort. Eindstand 75-16.

In Rotterdam kwam MannenU16/1 in actie tegen Divine, de koploper in de landelijke 2e Divisie. Het werd een sportieve en leerzame wedstrijd tegen een zeer balvaardige en slim spelende thuisploeg die Blauw-Wit vanaf de tip-off sterk onder druk zette en snel flinke voorsprong wist te nemen. Toch kwam de Roosendaalse formatie na rust vol zelfvertrouwen terug in het veld en won zowaar het 3e kwart, maar de achterstand was te groot en de eindoverwinning 78-37 bleef in Rotterdam.

MannenSenioren2 ging op bezoek bij BC Agathos2 in Raamsdonksveer. Bij Blauw-Wit liep het matig, schoten vielen niet, inside acties leverden weinig op en beide teams hielden elkaar in evenwicht. Na rust startten de Roosendalers sterk en namen 15 punten voorsprong. Maar in hrt 4e kwart wist de thuisploeg toch tot 3 punten terug te komen. De laatste minuten hielden de Blauw-Wit heren het hoofd koel en wonnen zo met 66-69, waarmee ze de 3e plaats innemen in hun competitie.

GemengdU14/1 ging voor z’n 2e Divisiewedstrijd op bezoek bij ongeslagen koploper BV Groningen. Op 11-11 ook nog 11 kwartier heen en terugrijden voor een zware wedstrijd. De tuisploeg bleek te beschikken over een stel reuzen en hoewel de Roosendalers keihard bleven werken moesten ze toch een ruime nederlaag incasseren. Tot rust wisten ze nog aardig bij te blijven maar de thuisploeg was een maatje groter, sneller en net even slimmer. Leerzaam was het zeker en bovendien een gezellig uitje, dus dat maakte de 117-43 eindstand een beetje goed.

In Oudenbosch speelde GemengdU12/2 tegen Vossenberg1. Vol enthousiasme begonnen ze aan de wedstrijd en met een goede verdediging en goede samenwerking in de aanval wisten ze iedere periode punten te scoren. Maar de thuisploeg scoorde er steeds net even meer en pakte de winst: 55-36.

Blauw-Wits vlaggenschip in de landelijke 1e Divisie MannenSenioren1 kwam in actie tegen Jugglers in Enschede. Volgens de coach speelden ze hun beste wedstrijd van het seizoen; een best aardig begin waarin ze ondanks goed samenspel toch achterstand van 18-10 opliepen. Het tweede kwart werd nog harder gewerkt en ze kwamen terug tot 27-26 bij rust. In het derde kwart wisselde de voorsprong regelmatig en aanvallend en verdedigend waren er sterke acties, zodat ze met 3 punten voorsprong startten aan het laatste kwart. Daarin bleef het spannend, ondanks domineren haalden ze tegen de grote tegenstanders geen grote voorsprong. Pas in laatste minuten pakten de oosendalers gecontroleerd de verdiende en belangrijke winst: 60-68. Daarmee sluiten ze aan bij de middenmoot, op weg naar boven.

Programma
Thuiswedstrijden in Sporthal In De Roos op 18 november 2017:
15:00 uur: Blauw-Wit MannenU16/1 – BSLeiden MannenU16/2 uit Leiden.
15:00 uur: Blauw-Wit GemengdU14/3 – Vossenberg GemengdU14/2 uit Oudenbosch.
17:00 uur: Blauw-Wit GemengdU12/1 – Basketbal Academie Limburg GemengdU12/1 uit Weert.
17:00 uur: Blauw-Wit GemengdU14/2 – Simple Dribble GemengdU14/1 uit Steenbergen.

Uitwedstrijden:

In Sittard BC Bumpers MannenU18/1 – Blauw-Wit MannenU18.
In Oss OBC MannenU22/1 – Blauw-Wit MannenU20.
In Woudrichem BCWaldric MannenU16/1 – Blauw-Wit MannenU16/2.
In Tilburg High Five VrouwenU16/1 – Blauw-Wit VrouwenU16.
In Hardinxveld-Giessendam River Trotters MannenSenioren/1 – Blauw-Wit MannenSenioren/1.

❯ Website Blauw-Wit Basketball