web analytics

Dick Hageman (92) met band bij de Coffeecorner (15 sept)

De 92-jarige Dick Hageman verzorgt vrijdagmiddag 15 september vanaf 15:00 uur een optreden op het terras bij Coffeecorner De Huiskamer aan de Markt 54H in Roosendaal. Zijn Roosendaalse begeleidingsband bestaat uit Kees Luijkx (drums), Don Haagh (gitaar), Ton van Tilburg (accordeon) en John Zwetsloot (bas).

Dick Hageman is zanger-gitarist en troubadour van het eerste uur. Een vrije man, die kort na de oorlog met gitaar en drie liedjes zijn kost verdiende voor vrouw en later ook twee kinderen.

Al reizend door Europa heeft Dick vele liederen verzameld. Levensliederen, chansons, meezingers en ook engelstalige evergreens. Hij heeft een prachtige stem, getuigend van een rijk leven.

Ook leerde hij al reizend het vak van pottenbakker. Gevestigd in Ossendrecht had Dick zijn atelier ‘De Stenen Kus’. Van hieruit werden (naast het creëren van zeer origineel keramiek) de Antwerpse cafés met de brommer bereikt. Drie liedjes spelen, met de pet rond en hup, naar het volgende café.

Sinds begin jaren ’80 verzorgt Dick optredens met zijn band. Met deze muzikanten is in de loop der jaren vooral met veel passie gespeeld.

Na enkele singles op het CNR label, nam Dick Hageman in 2005 de sfeervolle live-cd ‘Monument’ op, in 2015 gevolgd door het studio-album ‘Ik Heb Kermis Gevierd’. Dat werd ook de titel van een boek over Dick Hageman, geschreven door Angeline Graste. Het boek werd zaterdag 189 maart gepresenteerd in De Moriaan in Roosendaal.

Bij de Coffeecorner in Roosendaal worden sfeervolle liedjes gespeeld van onder andere Koos Speenhoff, Annie M.G. Schmidt, Jacques Brel en Cornelis Vreeswijk.
Bij slecht vindt het optreden binnen plaats.