web analytics

Inmiddels vier beweegpunten voor senioren in Roosendaal

Sportservice Noord-Brabant (SSNB) zet zich ook in voor senioren. Inmiddels zijn er in de stad al vier beweegunten voor senioren. Behalve in het centrum en de Kroeven ook in Kalsdonk en de Westrand.

Senioren die niet langer stil willen zitten, krijgen daar de kans om andere senioren te ontmoeten en lekker actief bezig te zijn. Onder het genot van een bakje koffie of thee gaat de beweegcoach met belangstellenden in gesprek om te kijken welke activiteit er bij hen past.

Beweegpunt CentrumMandy Buijs
Mandy Buijs de beweegcoach van SSNB, is elke week druk in de weer met de Roosendaalse senioren. Elke dinsdagochtend om 10.00 uur komen senioren voor een half uurtje beweging naar de coffeecorner De Huiskamer aan de Markt in het centrum.

‘Vorige week deden we een vorm van Mastermind door het park en de week daarvoor stond er badminton op het programma. Alle activiteiten worden zo aangepast, dat de hele groep mee kan met het niveau en naderhand drinken we een lekkere bak koffie’, zegt Mandy.

Beweegpunt Kroeven
In de Kroeven heeft SSNB ook een beweegpunt opgezet. Hier sluit ook het Zorgelooshuys wekelijks bij aan, om mee te doen aan diverse activiteiten die er te doen zijn met de beweegcoach. Hier kan men elke dinsdagmiddag vanaf 14:00 uur terecht in wijkhuis de Wieken.

Beweegpunten in heel Roosendaal
SSNB zet zich in Roosendaal al jaren in voor de senioren en is bezig om dit ook in andere wijken van Roosendaal op te zetten. Naast het beweegpunt in het centrum en de Kroeven zijn er nog meer mogelijkheden om met de beweegcoach aan het werk te gaan:

Kalsdonk Locatie: Wijkhuis Kalsdonk. Iedere woensdag om 11:15 uur.
Westrand Locatie: Huis van de Westrand. Iedere donderdag om 10.00 uur.
Kroeven Locatie: Wijkhuis de Wieken. Iedere dinsdag om 14:00 uur.
Centrum Locatie: Coffeecorner De Huiskamer. Iedere dinsdag om 10:00 uur.

‘Bijna overal in Roosendaal zijn inmiddels dus beweegpunten te vinden’, aldus Mandy. ‘Senioren moeten dus nu wel in beweging komen en langskomen… Al is het maar om een bak koffie of thee te drinken’. Wie vragen heeft, en niet in de gelegenheid is om langs te komen, kan ook altijd mailen naar beweegcoach@ssnb.nl of op de website kijken.

❯ Website SSNB Roosendaal