Afdrukken

Mark de Wit clubkampioen van het Squashpark, Claudia Sieben beste bij dames

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Voor de tweede keer in zijn loopbaan is Mark de Wit (31) clubkampioen geworden van Sieben Squashpak. Hij volgt clubtrainer Xavier Göttgens op, met wie hij in de halve finale afrekende. Bij de dames was Claudia Sieben wederom de beste.

Mark de Wit speelt – net als Göttgens overigens – in het eerste bondsteam van Sieben dat uitkomt in de landelijke tweede divisie. Hij geldt momenteel als een van de fitste spelers van zijn team en maakt een heel goed jaar door.

Het clubkampioenschap was in de eerste ronden voor de De Wit een formaliteit. Pas in de halve finale ondervond hij tegenstand van betekenis in de persoon van teamgenoot Göttgens.

Opvallende tweede was het kersverse clublid David Frias (47) uit het Spaanse Tarragona. Deze voormalige eerste divisiespeler heeft de sport onlangs weer opgepakt en wist in korte tijd een hoog niveau te bereiken. David is snel, wendbaar en beschikt over een enorme conditie. In de voorrondes verloor hij wel eens een game maar trok conditioneel uiteindelijk steeds aan het langste eind.

In de halve finale vond hij de ervaren crack Jan van der Linden op zijn pad. Frias won uiteindelijk wel, maar het kostte hem te veel energie, die hij in de finale tegen Mark de Wit duidelijk tekort kwam. Mark won met 3-0 en bekroonde zo een uniek kampioenschap zonder een enkele game in te leveren.

Bij de dames – die overigens tussen de heren speelden – kwam Claudia Sieben het verst. Ze moest Jan van der Linden in de kwartfinale voor laten gaan maar wist daarna nog wel te winnen van Rimco Assie om in het gemengde veld elfde te worden. Het is haar vierde titel.

De twee kersverse squashkampioenen Mark de Wit en Claudia Sieben.