Afdrukken

RBC pakt toch drie punten uit zwaarbevochte wedstrijd

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

In een zwaarbevochten wedstrijd tegen Achtmaal heeft RBC er zondag 25 september weer drie punten bijgepakt. In de slotfase was het Anwar Tarfit die RBC alsnog de overwinning bracht.

Lang bleef het dus 0-0. De paal, de lat en twee afgekeurde goals stonden een voorsprong in de weg. RBC begon met dezelfde elf als tegen DEVO vorige week. De oranje-witten trokken meteen het initiatief naar zich toe.

Vlak voor rust leek RBC dan toch op voorsprong te komen. Jovanni van Nijnatten wist Skender Memisi te bereiken die van dichtbij hard raak schoot. Het doelpunt werd door buitenspel afgekeurd. Achtmaal kwam sporadisch voor het doel van doelman Thierry Aarts. Hij hoefde echter geen enkele keer in te grijpen.

In de tweede helft werd van Nijnatten gewisseld voor RBC JO17-speler Ali Boukayouht en ging de ploeg van hoofdtrainer Danny Mathijssen steeds meer tegen de klok spelen. Achtmaal liep steeds meer achteruit, kansen waren schaars en naarmate de tijd vorderde werd RBC steeds onzorgvuldiger in de passing. Een kwartier voor tijd moest Gino Pieter weer naar voren gestuurd worden. De mandekker kon na een goede pass van Ramon Krijnen de voorsprong aantekenen, maar opnieuw werd het doelpunt afgekeurd.

Tarfit was daarna ook enkele keren dichtbij een treffer. Oog in oog met de doelman schoot hij op de benen van de goalie en niet veel later zag hij zijn afstandsschot via de binnenkant van de paal uit het doel gaan. Uiteindelijk was het toch RBC's nummer veertien die vrij voor de keeper werd gezet en de score opende. Tergend langzaam zag hij zijn inzet over de doellijn gaan.

Voor het doelpunt was RBC goed weggekomen toen een hoge voorzet voor het inkoppen was, maar de buitenspeler van Achtmaal schrok zo van die kans dat hij zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal zag belanden. Na het doelpunt van Tarfit stuurde Achtmaal iedereen naar voren, maar het slotoffensief werd simpel afgeslagen. Tarfit werd na afloop met luid gejuich onthaald door de RBC-aanhang.

In de vierde klasse B is alleen METO nog zonder puntverlies. Alliance verspeelde twee punten op bezoek bij DIOZ. RBC blijft op de derde plek staan met drie punten achterstand op METO. De oranjehemden zijn Alliance tot op een punt genaderd.

Foto's Arthur Verbraak

>> Website RBC