Afdrukken

RBC kan DEVO makkelijk de baas (6-0)

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

RBC heeft koploper DEVO zondag 18 september verpulverd. In het Herstaco Stadion werd met 6-0 gewonnen door de oranjehemden. Grote man bij de Roosendalers was Anwar Tarfit die de eerste vier treffers op zijn naam schreef.

Hoofdtrainer Danny Mathijssen had voor het eerst sinds de competitiestart een basisplaats ingeruimd voor Skender Memisi. De middenvelder kreeg de voorkeur boven RBC JO19-speler Jari Voeten. In de punt begon andermaal Jovanni van Nijnatten geflankeerd door Tarfit en Kevin van Andel.

RBC kwam al snel op 2-0 door doelpunten van Tarfit. De wedstrijd was daardoor in een vroeg stadium al in de tas. Een zuivere goal van Van Nijnatten werd afgekeurd, nadat Tarfit de bal goed had teruggelegd. Van Andel en Mike Schalk kwamen alleen voor de keeper, maar beiden wisten niet tot scoren te komen. RBC kreeg vlak voor rust echter een cadeautje door een toegekende strafschop. Van Andel, de eerste man voor de penalty's, liet het over aan Tarfit die voor zijn hattrick op kon. Hij faalde niet: 3-0.

In de tweede helft ging RBC vrolijk door met aanvallen. De keeper van DEVO blonk echter uit. Hij wist in verschillende situaties redding te bieden, maar halverwege de tweede helft had hij geen antwoord op het schot van Tarfit. Een kwartier voor tijd knalde Van Andel ook raak. Even daarvoor wist de doelman van de bezoekers echter andermaal redding te bieden toen Kefchenko oog in oog met hem kwam.

Vlak voor tijd kon ook Van Nijnatten zijn eerste goal in competitieverband noteren. Hij werkte de rebound binnen. Vlak voor het eindsignaal kreeg de goed spelende Tarfit nog een publiekswissel.

Door de overwinning is RBC gestegen naar de derde plaats en heeft het de beste competitiestart sinds het in de vierde klasse uitkomt. De Roosendalers moeten alleen stadsgenoot Alliance en METO nog voor zich laten.

FOTO'S: Arthur Verbraak>> Website RBC
>> RBC Voetbal op Facebook