Afdrukken

RBC verliest van Alliance en van zichzelf

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

De stadsderby RBC - Alliance is zondag 4 september met 3-1 gewonnen door Alliance. RBC moet daardoor weer de achtervolging in, wat de afgelopen twee jaar allesbehalve een succes was. Het treffen eindigde met tien tegen tien, nadat van beide clubs een speler vanwege dubbel geel het veld moest verlaten.

RBC begon dramatisch aan het duel: na ruim één minuut was het al raak voor de thuisploeg. Een vrije trap werd binnen gekopt door Gijs Gommeren, waar Tak en doelman Thierry Aarts er niet goed uitkwamen.

Na de openingsgoal nam RBC het initiatief over en was over het gehele duel ook de bovenliggende partij, maar kon absoluut niet met de druk omgaan. Ballen verdwenen over de zijlijn, het middenveld was bij balverlies in geen velden of wegen te bekennen, men liep elkaar in de weg en achterin waren meerdere hachelijke situaties die tot een tegentreffer hadden kunnen leiden.

Binnen het half uur werd het nog 2-0 toen Siebe Pal gemakkelijk het strafschopgebied aan de rechterkant kon binnenlopen en hard binnenschoot. Niet veel later zakte Tak in elkaar. De centrumverdediger, die met een pacemaker speelt, kwam na enige minuten weer bij kennis en liep zelf van het veld af. Een ambulance kwam nog ter plaatse om hem naar het ziekenhuis te brengen.

Na de onderbreking van een kwartier werd het er bij RBC niet veel beter op. Wel schoof Pieter door naar het middenveld bij balbezit. Het was ook De Tank die twee keer dichtbij een treffer was. Eenmaal zag hij een kopbal net over de kruising gaan en vlak voor rust kon een kopbal net bij de tweede paal eruit worden getikt.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld en leek RBC eindelijk te gaan voetballen. Dit werd al snel de kop ingedrukt door een tweede gele prent voor Ramon Krijnen. Ondanks dat RBC met tien man verder moest, kwam de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen weer terug in de wedstrijd. Mamadi Sidibe zette Van Andel met een bekeken balletje alleen voor de doelman die meteen raak schoot, 2-1

RBC voerde de druk op en Alliance moest steeds meer overgaan tot het begaan van overtredingen. Een flink aantal gele kaarten was daarvan het gevolg, waardoor ook een speler van de thuisploeg met een dubbele gele kaart van het veld moest.

Alliance koos het laatste half uur voor de counter en ondanks het vele balbezit kon RBC weinig uitrichten. Skender Memisi kwam er nog in voor Thom van Unen en bracht nieuwe elan in de ploeg, maar enkele schoten voorlangs waren de enige noemenswaardige wapenfeiten. In de slotfase van het duel probeerde RBC er nog een gelijkspel uit te slepen door met vijf spitsen te gaan spelen, maar uiteindelijk counterde Alliance naar een 3-1 overwinning.

>> Website RBC
>> Facebookpagina RBC

>> Website Alliance