Afdrukken

RBC wint eerste bekerduel met 3-4 van SC Gastel

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

RBC heeft zijn eerste bekerduel het afgelopen weekend winnend afgesloten. De Roosendalse club won bij derdeklasser SC Gastel met 3-4.

Hoofdcoach Danny Mathijssen moest in het bekerduel nog een aantal spelers missen. Verdediger Gino Pieter kon niet in actie komen, omdat hij een weekend weg was en spits Jovanni van Nijnatten is nog op vakantie. Op het laatste moment moest Mamadi Sidibe ook verstek laten gaan, waardoor Jari Voeten alsnog toegevoegd werd aan de wedstrijdselectie.

RBC begon daarom met twee aanvallende middenvelders aan het duel. Voeten begon in de spits met achter hem Grigor Sahakjan. De positie rechtsback werd moeiteloos overgenomen door Mike Schalk.

De Roosendalers begonnen goed aan het duel. RBC domineerde de gehele eerste helft. Na 45 minuten stond er dan ook 0-3 op het scorebord. De Roosendaalse club moest één kans in de eerste helft toestaan. Via een scrimmage werd hard ingeschoten, maar de bal werd knap uit het doel gehouden door doelman Thierry Aarts.

RBC leek de voorsprong simpel uit te voetballen in de tweede helft, maar daar kwam plots verandering in. Een makkelijk gegeven strafschop na wat duw- en trekwerk bij een corner zorgde voor de 1-3. De Roosendalers bleven aanvankelijk de bovenliggende partij, maar de thuisploeg kwam wel een aantal keer door. Dit leverde een aantal corners en vrije trappen op. Een aanval via de linkerkant zorgde echter wel voor de aansluitingstreffer. Joey Tak tastte mis bij een sliding, waarna de linksbuiten de spits kon bereiken die vanuit de draai de 2-3 liet aantekenen.

Tarfit leek aan alle illusies van de thuisploeg een einde te maken toen hij een vrije trap opeiste en knap binnenschoot. Daarvoor zag Voeten een kopbal van dichtbij van de lijn gehaald worden. In de slotfase wist SC Gastel toch weer de aansluitingstreffer te maken. Aarts beoordeelde een hoge voorzet verkeerd, waarna SC Gastel alsnog de 3-4 kon aantekenen.

De Roosendalers trokken zich na de 3-4 terug, maar een kans op de gelijkmaker kreeg SC Gastel niet meer. RBC ontmoet dinsdag De Fendert en sluit de groepsfase van de beker zondag af met een thuisduel tegen Oranje Blauw '14.

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Roel van der Veen (Dennis Wilting), Joey Tak, Ramon Krijnen; Lars de Voogd, Thom van Unen, Grigor Sahakjan (Rick Santbergen); Kevin van Andel, Jari Voeten (Skender Memisi), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 0-1 Kevin van Andel, 0-2 Anwar Tarfit, 0-3 Kevin van Andel, 1-3 Tanim Saqeb, 2-3 Tanim Saqeb, 2-4 Anwar Tarfit, 3-4 Jurgen Buuron

Foto's Arthur Verbraak

>> Website RBC
>> Facebookpagina RBC