Afdrukken

RBC wint met alle gemak van SC Welberg (0-4)

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

RBC won zondag 24 april met 0-4 van SC Welberg, de ploeg uit het Steenbergse kerkdorp, die vecht tegen degradatie, was geen partij voor de oranje witten. Trainer-coach Danny Mathijssen liet drie spelers van U19 debuteren.

Mathijssen had in zijn basiself plaats ingeruimd voor Joey Tak. Hij speelde samen met Gino Pieter in het centrum van de verdediging. Daarnaast moest Jovanni van Nijnatten al vrij vroeg in de wedstrijd in de ploeg komen ter vervanging van Deion Goveia. In de tweede helft viel ook Jari Voeten nog in.

De ingevallen Jovanni van Nijnatten scoorde al vrij snel de 0-1 op aangeven van Gino Pieter. Daarmee was de ban gebroken, want van Welbergse zijde was geen gevaar te duchten. Nog voor rust was het RBC's topscorer Kevin van Andel die een prima solo doeltreffend afrondde: 0-2.

In de tweede helft gooide RBC er nog een schepje bovenop, waarbij alle spelers stuk voor stuk een uitstekende prestatie op de mat legden. De oranje witten verdubbelden de voorsprong door goals van Papito Puriël en wederom Kevin van Andel. Daarnaast werden nog tal van kansen niet benut.

Danny Mathijssen vond dat RBC prima had gespeeld: "We hebben heel de wedstrijd gecontroleerd en geen kans weggegeven. Met fases heb ik goed positiespel gezien. Al met al een goede overwinning."

De concurrenten Victoria '03 en SC Gastel wisten vandaag ook allebei hun wedstrijd in winst om te zetten, waardoor RBC derde blijft. Door de overwinning van zondag is RBC wel onbereikbaar geworden voor Noordhoek en spelen de Roosendalers in ieder geval nacompetitie.

Volgende week ontvangt RBC koploper Victoria '03. Bij winst kan RBC de achterstand verkleinen tot 4 punten. Maar bij verlies kan Victoria '03 het kampioenschap bijna niet meer ontgaan.

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk (Andreas Dalampekis), Gino Pieter, Joey Tak, Laszlo Boomaars; Tim Egglij, Lars de Voogd, Remko van der Kruyssen (Jari Voeten); Kevin van Andel, Deion Goveia (Jovanni van Nijnatten), Papito Puriël
Scoreverloop: 0-1 Jovanni van Nijnatten, 0-2 Kevin van Andel, 0-3 Papito Puriël, 0-4 Kevin van Andel

Foto's: Arthur Verbraak









Foto's: Arthur Verbraak

>> Website RBC