Afdrukken

RBC zakt na gelijkspel naar derde plek

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Door een gelijkspel (2-2) tegen laagvlieger BVV'63 is de achterstand van RBC op koploper Victoria '03 nog verder opgelopen. De Roosendaalse club is nu gezakt naar de derde plek, met vier punten verschil op de koploper.

Hoofdtrainer Martijn van Galen had zijn spelers vooraf nog zo gewaarschuwd BVV '63 niet te onderschatten: "Maar we hebben vandaag met te weinig bezieling gespeeld. Te veel spelers haalden hun niveau niet. BVV heeft weliswaar enkele aardige spelers, maar als wij ons normale niveau hadden gehaald, hadden we drie punten gepakt.", zegt hij op de website van RBC.

RBC startte ijzersterk en na goede mogelijkheden voor Kevin van Andel zette Gino Pieter RBC uit een vrije trap van Tim Egglij op een 0-1 voorsprong. Na de voorsprong zakte het spelniveau van RBC echter naar een bedenkelijk niveau. Doelman Thierry Aarts kon in eerste instantie de verkregen voorsprong nog vasthouden, maar moest uiteindelijk capituleren via een eigen doelpunt van Gino Pieter: 1-1.

Ook in de tweede helft wist RBC geen potten te breken. Het kreeg nog wel twee goede mogelijkheden via Redouan el Allaoui en Papito Puriël, maar die werden niet benut. En hoewel BVV '63 totaal niet gevaarlijk was, kwamen de Bergenaren tien minuten voor het einde toch op een onverwachte 2-1 voorsprong door Abderrahim el Fadili. RBC perste er daarna een alles-of-niets offensief uit en dat leverde uiteindelijk nog de gelijkmaker op via Deion Goveia. "Dit puntverlies hebben we puur aan ons zelf te danken," aldus een teleurgestelde, maar realistische Martijn van Galen.

RBC heeft nu nog vijf wedstrijden om het gat met Victoria '03 te dichten. "En als dat niet meer mogelijk blijkt te zijn, dienen de mannen van Van Galen zich in ieder geval te plaatsen voor de nacompetitie", meldt de website.
Volgende week speelt RBC thuis tegen SVC. Victoria '03 gaat op bezoek bij Noordhoek en SC Gastel ontvangt SC Welberg. (Foto: Arthur Verbraak)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Danny Verstijlen, Danny Mathijssen, Andreas Dalampekis (Andrej Numanovic); Gino Pieter, Tim Egglij, Lars de Voogd; Papito Puriël (Deion Goveia), Remko van der Kruyssen (Redouan el Allaoui), Kevin van Andel.

Scoreverloop: 0-1 Gino Pieter, 1-1 Gino Pieter (e.d.), 2-1 Abderrahim el Fadili, 2-2 Deion Goveia.

>> Website RBCFoto: Artur VerbraakFoto: Artur Verbraak