Afdrukken

Berry Blue Eyes debuteert als solo-artiest

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Berry Blue Eyes uit Roosendaal, in showkringen bekend als Berry D van het duo 'De Dellenoy Brothers' en de 'Wild Pianos Show' gaat nu ook aan een solocarrière werken. Op 27 december komt een nieuwe single uit. ‘Fananana’, een carnavalsnummer van eigen hand en uit eigen studio.

:En ik heb nog een stapel leuke nummers op de plank liggen", deelt hij gelijk mee. Voor wie Berry Blue Eyes nog niet kent: het is een beroepsmuzikant met een jaar of twintig ervaring.

In 2011 maakte hij de keus om er zijn beroep van te maken. Sinds 2007 treedt hij op als duo samen met zijn broer Andy. “Muziek houd je jong en het raakt me als ik zie dat ik mensen zoveel plezier kan laten beleven tijdens optredens. De ene keer een kippenvelmoment door een gevoelige ballad, en de andere keer staat de tent op zijn kop en dat geeft ook zo’n adrenaline kick!”

Het lijkt Berry nu een geschikte moment om de stap naar solist te maken. Ook vanwege de huidige recessie en de klappen van de zweep die de horeca telkens op moet vangen. "Op deze manier kunnen ook de cafés met een steeds krapper wordend budget hun klanten toch een gezellige avond bezorgen", legt hij uit.

Hij wil zich vooral specialiseren als bandartiest. "Natuurlijk ook met het Nederlandse lied, maar daar zijn er al zovelen van. Ik wil me meer richten op verschillende soorten thema’s zoals Ratpack, nummers van Frank Sinatra, Sammy Davis Jr, je weet wel de heren van de Ratpack destijds. Deze muziekstijl leent zich prima voor easy-listening bij casino’s, of een soortgelijk thema. Country is ook één van mijn favoriete stijlen om te zingen. Hiermee kan je alle kanten op!"

Daarnaast kan Berry Blue Eyes ook avondvullende optredens verzorgen waarbij hij zichzelf onder andere live begeleid op het keyboard. Ook dit kan in thema’s, maar meestal laat hij de keuze van het repertoire van de avond zelf afhangen. "Geen vaste lijstjes, gewoon verzoekjes spelen en tijdens het spelen alvast bedenken wat je daarna gaat doen. Zo houdt je de interactie met het publiek het grootst!"

Meer dan alleen muziek dus. "Ik sta op het podium om de mensen te vermaken. En dat lukt niet alleen met zingen. Daar horen dansjes bij, grapjes, gek doen, mee hossen in de polonaise, op de bar of op het biljart springen en de mensen mee laten zingen. Maar ook typetjes passeren met regelmaat de revue. Kortom alles wordt uit de kast gehaald om de mensen te vermaken."

Op zaterdag 27 december komt zijn eerste solonummer ‘Fananana’ officieel uit. Via de geijkte muziek/webwinkels, maar ook bij Sportify eniTunes te besluisteren. "De titel van het nummer, komt eigenlijk vanuit mijn gezin. We gebruiken dat woord om iets aan te duiden dat veert. Op een nacht werd ik erg vroeg wakker, en kon de slaap niet meer te pakken krijgen. Toen schoot mij dat woord weer te binnen, en binnen no-time had ik een pakkende melodielijn bedacht. Ik ben toen erg vroeg mijn studio ingedoken om het nummer vorm te gaan geven, en aan het eind van de dag was de eerste opzet klaar."

>> Website Berry Blue Eyes{fcomment id=4481}