Afdrukken

Spider & The Fly viert verjaardag Keith Richards (29 dec)

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Op zondag 29 december verzorgt het Stonesduo Spider & The Fly vanaf 16.00 uur een optreden in Café De Sjoes aan de Markt 16 in Roosendaal. Dit optreden staat in het teken van de 70e verjaardag van Keith Richards.

Richards bereikte deze respectabele leeftijd op 18 december, ondanks zijn heftige leefwijze. Naast een aantal specifieke Keith Richards-composities, presenteren Spider & The Fly in Roosendaal nogmaals hun nieuwe maxi-single “I Wanna Be Your Man”. Dit nummer werd exact 50 jaar geleden gereleased als tweede single van The Rolling Stones.

"I Wanna Be Your Man" werd speciaal door Lennon en McCartney voor the Stones geschreven en bleek het begin van een langdurige vriendschap tussen Beatles en Stones. De maxi-single van Spider & The Fly bevat in totaal 5 nummers uit de diverse periodes van het 50-jarig bestaan van The Rolling Stones.

Het semi-akoestische Stones blues-duo Spider & the Fly brengt op het podium het repertoire van ’s werelds Greatest Rock & Roll Band terug naar de essentie met 2 gitaren en 2 stemmen. Tijdens het optreden worden megahits als Satisfaction, Honky Tonk Women en Brown Sugar afgewisseld met minder bekende pareltjes en bluesnummers van de afgelopen 5 decennia.

Ter ere van het 50-jarig bestaan van The Rolling Stones brachten Spider & The Fly in 2012 al een tribute-cd uit, met daarop 16 covers en een ode aan Brian Jones, de op 27-jarige leeftijd overleden gitarist van de band. "Een optreden Spider & The Fly is een feest der herkenning. Behalve muziek wordt het publiek ook getrakteerd op een muzikale Stones quiz", meldt de organisatie.

Vocale ondersteuning tijdens het optreden wordt gewaardeerd, onder het motto: It’s Only Rock & Roll, But We Like It!

>> Website Spider & The Fly


Foto: Aad Meijer