Afdrukken

Stonesduo presenteert maxi-single in De Moriaan (3 nov)

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

In De Moriaan aan het Tongerloplein presenteert het Het Roosendaalse Stonesduo Spider & The Fly op zondagmiddag 3 november de nieuwe maxi-single, met daarop het nummer "I Wanna Be Your Man".

Dit nummer werd exact 50 jaar geleden gereleased als tweede single van The Rolling Stones. "I Wanna Be Your Man" werd speciaal door Lennon en McCartney voor the Stones geschreven en bleek het begin van een langdurige vriendschap tussen Beatles en Stones.
De maxi-single van Spider & The Fly bevat in totaal 5 nummers uit de diverse periodes van het 50- jarig bestaan van The Rolling Stones. Het duo is van 16.00-19.00 uur in De Moriaan. De toegang is gratis.

Het semi-akoestische Stones blues-duo Spider & the Fly brengt het repertoire van ’s werelds Greatest Rock & Roll Band terug naar de essentie met twee gitaren en twee stemmen. Tijdens een optreden worden megahits als Satisfaction, Honky Tonk Women en Brown Sugar afgewisseld met minder bekende pareltjes en bluesnummers van de afgelopen vijf decennia.

Beide muzikanten hebben, net als the Rolling Stones, een blues achtergrond en hebben hun duo logischerwijs genoemd naar een bluesy Jagger & Richards compositie.
Zanger-gitarist Cleanhead John is al jarenlang met hart en ziel Stonesfan, reisde op 16-jarige leeftijd naar Londen om Mick Jagger en Keith Richards te ontmoeten en toerde op latere leeftijd met diverse bluesbands van Amsterdam tot Athene.
Gitarist-zanger Arjan de Bruijn is momenteel ook aktief bij McAnthony’s Blues Gang en verzorgde met die band het voorprogramma van de Mick Taylor Band.

In 2012 verscheen de debuut-cd van het duo. Op het album "In A Stoney Web" staan 16 Stones-covers en een Ode aan Brian Jones, de op 27-jarige leeftijd overleden gitarist van de band.

>> Website Spider and the Fly