Afdrukken

Feestje rond 12,5 jaar Hans Solo (20 okt)

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Op zondagmiddag 20 oktober is er bij La Carambole aan de Onyxdijk 5 een feestje rond 12,5 jaar Hans Solo. De middag begint om drie uur en de entree is gratis. Diverse collega-artiesten (onder wie Mien Oostvogels, Johan Heeren en Jan Koevoet) werken mee aan het programma, dat tot rond 19.00 uur duurt.

Het begon allemaal achter de bar van Le Figaro op de Bloemenmarkt. Hans zong graag, vooral 'Maria Magdalena' van Dries Roelvink. Zodra hij Le Figaro binnenkwam, stond hij al snel te zingen.

In 2000 nam hij samen met zijn vriend Ger Hermans een cd op bij Manfred Studi in Etten-Leur als duo Hans en Gerrit, maar daarna ging Hans alleen verder en werd het Hans Solo.

Hans heeft een voorkeur voor het Nederlandse lied. De meeste nummers die hij zingt, zijn dan ook Nederlandse (feest)nummers, maar er zit ook wel wat buitenlands bij. Zo heeft hij een nieuwe cd opgenomen met drie Nederlandstalige en twee Engelstalige nummers.

In de afgelopen 12,5 jaar heeft Hans een reeks cd's opgenomen.
In 2004 kwam zijn eerste solo cd uit, in 2007 volgde er een met twee speciaal voor hem geschreven nummers, in 2009 nam hij een compleet album op, begin 2011 kwam een nieuwe cd-single uit, en in 2012 maakte hij weer een cd single met twee 'eigen' nummers, waarvan één door hem zelf geschreven. En dan nu weer een cd met vijf nummers.

>> Website Hans Solo