Afdrukken

Onbekende vrouw van 'thuiszorg' babbelt ouderen er in

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Op donderdag 23 juni heeft vermoedelijk eenzelfde vrouw, door middel van een babbeltruc, de kans gezien om bij twee hoogbejaarde dames geld en sieraden te stelen. Dat gebeurde in Roosendaal en Hoogerheide.

Er is bij de politie een signalement bekend: het betreft een blanke vrouw met kort donkerblond haar, ze is ongeveer 45 jaar en ongeveer 1.60 meter lang. De vrouw zegt dat ze namens de thuiszorg komt.

Bij een 80-jarige mevrouw in Hoogerheide belde de vrouw omstreeks 12.00 uur aan de deur en vertelde dat zij namens de thuiszorg een bezoekje kwam brengen. De bejaarde dame liet haar binnen en er ontstond een gesprek.

Hoogstwaarschijnlijk is er ook een tweede persoon de woning binnengekomen, want toen de vrouw even later weg ging, bleek dat er een hoeveelheid sieraden weg was.

In Roosendaal gebeurde hetzelfde op dezelfde dag, maar nu omstreeks 16.00 uur. Bij een 90-jarige Roosendaalse werd aangebeld door een vrouw. Ook hier hing de onbekende vrouw hetzelfde smoesje op en zag, vermoedelijk, een handlanger kans om een groot geldbedrag en een grote hoeveelheid sieraden weg te nemen.