Afdrukken

Politie oefent woensdag en donderdag in de wijken

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Op woensdag 8 en donderdag 9 juni gaan politiemensen in verscheidene wijken in Roosendaal oefenen. Eerder gebeurde dat al enkele keren in het centrum van de stad.

Tussen 09:30 en 16:00 worden trainende politiemensen gestuurd naar (nep)meldingen waarbij andere agenten verdachten spelen. Hierbij worden oefenwapens en oefenmaterialen gebruikt. Er zijn ook docenten en agenten aanwezig om de veiligheid te waarborgen en om de omstanders te informeren.

In verschillende wijken van Roosendaal wordt getraind om de vaardigheden en procedures van politiemedewerkers op peil te houden. Waar dat precies gebeurt, hangt af van de omstandigheden van dat moment. 'De beste leeromgeving is de omgeving waarin de collega’s daadwerkelijk werken. Daarom is ervoor gekozen om de agenten ook in diezelfde omgeving te laten trainen', aldus de politie.

'Ondertussen gaan de reguliere politiediensten natuurlijk ook gewoon door, zodat er bij echte incidenten ook adequaat ingegrepen kan worden', meldt de politie voor alle duidelijkheid.