Afdrukken

Roosendaalse drugsdealer en kopers uit Dordt aangehouden

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

In de nacht van zaterdag op zondag 16 augustus zijn twee mannen en een vrouw aangehouden op de rijksweg A17 vanwege harddrugsbezit. Een uur later wordt ook de dealer in de kraag gevat in Roosendaal.

Omstreeks middernacht krijgen surveillerende agenten argwaan toen zij achter een benzinestation in de Laan van Brabant in Oud Gastel twee personen vreemde handelingen zagen verrichten in de achterbak van een auto. Op een gegeven moment liep een van hen weg en reed de wagen met drie inzittenden verder.

Op de A17 ter hoogte van Oudenbosch werd het voertuig voor controle aan de kant van de weg gezet. Stukje bij beetje leverden de inzittenden harddrugs (GHB en speed) bij de agenten in. Ook werd er gereedschap dat gebruikt kan worden bij inbraken inbeslaggenomen.

Alle personen werden aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. Uit de verhoren kwam al snel de naam van de dealer naar voren. Deze 28-jarige Roosendaler werd een uur later in zijn woonplaats aangehouden. Zijn tas met daarin diverse verpakkingen GHB, een weegschaaltje en een notitieboekje met prijzen per gram spreekt volgens de politie boekdelen.

De kopers, een 24-jarige vrouw, een 29-jarige man en nog een 31-jarige man, zijn allen afkomstig uit Dordrecht. Alle verdachten mochten het bureau na verhoor weer verlaten. Omdat er gezien zijn drugsgebruik getwijfeld werd aan de rijvaardigheid van de bestuurder van de auto, moet deze binnenkort een rijvaardigheidsonderzoek ondergaan.
De dossiers werden ter beoordeling naar de officier van justitie gezonden.