Afdrukken

Roosendaalse vrouw (44) twee keer betrapt op rijden onder invloed

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Een 44-jarige Roosendaalse is zowel vrijdagavond als zaterdagmorgen betrapt op het rijden onder invloed. Ondanks het feit dat haar rijbewijs vrijdagavond werd ingevorderd en ze nog niet nuchter was, is ze zaterdagmorgen kennelijk toch weer gaan rijden.

Ze kwam op de Albastdijk in aanrijding met een 68-jarige fietsster en reed daarna door. Ze werd in de omgeving met haar beschadigde auto aangetroffen en aangehouden. Haar auto is in beslag genomen.

Ze krijgt een proces-verbaal ter zake rijden onder invloed (2 x) het verlaten van een plaats ongeval en het rijden in een auto terwijl het rijbewijs is ingevorderd.

Vrijdag 31 juli omstreeks 22.50 uur werd gemeld dat op het Dijkcentrum een auto een stoep opgereden zou zijn. Het voertuig was daar tot stilstand gekomen. Door een varkensrug waren de twee linkerbanden lekgeraakt. De vrouw die de auto bestuurde keek volgens de melder wazig uit haar ogen. De agenten hebben de motor uitgezet en de bestuurster die voorover gebogen achter het stuur zat wakker gemaakt.

Ze rook naar alcohol en vertelde met dubbele tong dat ze zo moe was en in slaap was gevallen. Ze is meegegaan naar het bureau. Een ademonderzoek lukte niet, waarna een arts bloed heeft afgenomen. De vrouw verklaarde dat ze een fles wijn had gedronken en daarna was gaan rijden.

Zaterdag 1 augustus werd omstreeks 11.20 uur een aanrijding gemeld op de Albastdijk. Een fietsster, een 68-jarige Roosendaalse, was daar aangereden door een vrouw die in een zwarte Ford reed. De automobiliste was doorgereden.

De vrouw op de fiets werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Agenten hebben een onderzoek ingesteld in de omgeving en troffen de beschadigde auto met de bestuurster in de Manderlaan aan. Het bleek te gaan om dezelfde vrouw die vrijdagavond ook al was aangehouden voor het rijden onder invloed.

Ze verzette zich bij haar arrestatie en schold de agenten uit. Een arts nam opnieuw bloed van de vrouw af om het alcoholpercentage vast te stellen. De vrouw zou relationele problemen hebben.