Afdrukken

Het worden mooie pinksterdagen

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Na de hoge temperaturen van vrijdag komen we deze dagen tot normale temperaturen voor deze tijd. Het blijft tijdens de pinksterdagen droog, dus nog steeds gevaar voor bos-, heide- en bermbranden. Vandaag (zzterdag) eerst nog veel bewolking, maar snel zal de zon er proberen bij te komen.

De temperatuur komt uit op 22 of 23 graden, bij een zwakke tot matige wind uit het westen. In de avond en nacht daalt de temperatuur tot 14 of 15 graden.

Eerste pinksterdag misschien wat meer zon, al zal de bewolking overheersen. De temperatuur loopt op tot 19 of 20 graden en de wind blijft zwak tot matig uit het westen.

Op tweede pinksterdag draait de wind wat naar het zuiden, op het naderen van een lagedrukgebied. Het blijft nog wel droog. Zon en wolken wisselen elkaar af, de temperatuur komt uit op rond 20 graden. In de nacht naar dinsdag trekt de depressie over de noordzee van zuid naar het noorden en dit kan bij een ons de zo nodige regen geven.

De temperatuur zakt verder terug tot 16 graden op dinsdag, bij een krachtige wind uit het zuiden. Vanaf woensdag knapt het dan weer op en gaat de temperatuur weer langzaam omhoog.

>> Website Meteo Roosendaal-West