Afdrukken

Tropische temperaturen met grote kans op onweer

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Hadden we vrijdag tegen de avond een temperatuur van 28 graden, vandaag (zaterdag) gaan we voor 30 graden of misschien wel daar overheen. Of we dit halen is ook afhankelijk hoe snel de bewolking tegen de avond vanuit het zuidwesten binnenkomt.

Het gaat om een onweerstoring die over Zeeland naar het noorden trekt. Als deze wat verder landinwaart komt, kan er bij ons ook een onweersbui uitvallen. De wins is vandaag zwak tot matig uit zuidelijke richting.

PAS OP VOOR VERBRANDEN

Het weer van de laatste dagen brengt wel enkele gevaren met zich mee.

De UV-straling wordt nu aangegeven als 7, wat een hoog risico inhoudt voor verbranding. Dus beschermen met minimaal factor 30+.

Daarnaast is er door de droogte ook gevaar voor bos- en heide-branden.
In den acht van zaterdag op zondag is er meer bewolking en daalt de temperatuur tot een graad of 16-17. We komen tussen twee hoge drukgebieden de wind komt hierdoor uit wissende richtingen. Er kan nog steeds een onweersbui uit vallen.

Zondag is er wat meer bewolking. Met een temperatuur van rond 27 graden wordt het een zwoele dag met weing wind. Een onweerstoring trekt over Belgie richting noordoost en het kan makkelijk iets noordelijker komen. Dan kan die bij ons later op de middag of tegen de avond ook hagel en windstoten brengen.

In de nanacht en tegen de morgen op maandag kan er wat mist ontstaan. De temperatuur daalt tot 13 of 14 graden. Op maandag is de onweerskans wat groter. Er is een zwakke, tijdens buien een matige, wind en een temperatuur rond 27 of 28 graden.

Ook in de nacht naar dinsdag zijn nog buien mogelijk, met weer kans op mist tegen de ochtend. Vanaf dinsdag weer meer zon en temperaturen rond 23 of 24 graden overdag en rond 12 graden in de nacht en droog. Zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwestelijk.

>> Website Meteo Roosendaal-West