Afdrukken

Behalve drugslab nog meer 'foute dingen' op Majoppeveld

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Behalve het drugslab aan de J.F.Vlekkestraat zijn er donderdag 6 maart bij een integrale actie nog meer 'foute dingen' aangetroffen op het industrieterrein Majoppeveld. Ook werd in de J.F. Vlekkestraat een hennepkwekerij aangetroffen en in een bedrijfspand aan het Zegveld werden hennepresten en materialen voor een hennepkwekerij ontdekt.

In totaal werden 51 bedrijfspanden gecontroleerd in de gezamenlijke actie van politie en drugssquad in samenwerking met toezichthouders van de gemeente Roosendaal, netbeheerder Enexis, de belastingdienst en omgevingsdienst West Brabant.

De gemeente bekijkt of er bestuursrechtelijke stappen ondernomen kunnen worden bij de 'drugspanden'.

In een reactie zegt burgemeester Jacques Niederer: “Dit soort controles voeren we uit als één overheid. Door onze menskracht, kennis, expertise en bevoegdheden te bundelen, kunnen we snel en adequaat handelen. We pakken op die manier de georganiseerde- en ondermijnende criminaliteit gezamenlijk aan. Vandaag vonden we o.a. een hennepkwekerij en een drugslab. Dergelijke laboratoria kunnen erg gevaarlijk zijn omdat er door de chemische processen giftige stoffen vrij kunnen komen, of een ontploffing kan ontstaan. Bij hennep- kwekerijen is er vaak sprake van brandgevaar. Reden voor de overheid om hier daadkrachtig tegen op te treden.”>> Amfetamine-laboratorium aangetroffen in J.F.Vlekkestraat