Afdrukken

Foto's: Jubilerende commando's onder applaus naar defilé in Roosendaal

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

📷 [UPDATE: NU OOK ALBUM 59 FOTO'S] Onder veel applaus van toeschouwers hebben naar schatting zo'n 2700 (ex-)commando's zaterdagmiddag 25 maart een mars door de binnenstad van Roosendaal gemaakt. Dat gebeurde ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het Korps Commando Troepen.

Roosendaal is de thuisbasis van dit elite-korps. Om de vijf jaar is er een reünie, maar vanwege het 75-jarig bestaan was er dit jaar extra veel werk van gemaakt. In feite wordt een reünie-dag volgens een min of meer vast concept georganiseerd, maar vanwege 'veranderde omstandigheden in de wereld' waren er dit jaar uit voorzorg wel extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Zo waren er meer wegen afgezet en geblokkeerd met legervoertuigen dwars over de weg. De mars trok vanaf het commandoterrein via de Strausslaan en Burgerhoutsestraat richting oude Markt, waar het defilé plaats vond. Vanwege de lengte van de stoet liep het enkele keren vast, waardoor groepen die wat meer naar achterin in de stoet liepen, verscheidene keren 'verplicht moesten rusten'.

>> Album mrt 59 grotere foto's op FacebookMet Schotse doedelzakmuziek werd de stoet geopend......waarna enkele gevechtvoertuigen volgden.


Vervolgens was het de beurt aan lange rijen ex-commando's.De band met Roosendaal kwam onder andere tot uiting via de meemarcherende Muziekvereniging Roosendaal.Vaak applaus voor de langs marcherende (ex-)commando's.Een aantal oudere ex-commando's had een plekje in een oud legervoertuig weten te bemachtigen.>> Album mrt 59 grotere foto's op Facebook