Afdrukken

Veiligheidsmaatregelen in Roosendaal bij mars en defilé van jubilerende Commando's

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

11.40 uur: start mars/defilé bij commando's
12.30 – 13.00 uur: Defilé op de Markt.

Bij de mars en het defilé van naar verwachting drieduizend (ex-)commando's in Roosendaal op zaterdag 25 maart gelden uit voorzorg verscheidene veiligheidsmaatregelen. De binnenstad en de marsroute gelden gedurende het evenement als ‘veiligheidsrisicogebied’.

'Dit is een voorzorgsmaatregel, bedoeld om deelnemers en bezoekers te beschermen', aldus de gemeente. Politieagenten mogen in dit aangewezen gebied mensen fouilleren, tassen, rugzakken en andere bagage controleren en auto’s doorzoeken.

'Dit betekent niet dat iedere bezoeker en iedere tas aan een uitgebreid onderzoek wordt onderworpen. De politie maakt van deze bevoegdheid pas gebruik, als de situatie daartoe aanleiding geeft. Verder is er sprake van extra cameratoezicht', wordt daar aan toegevoegd.

Roosendaal kleurt zaterdag 25 maart 2017 groen, zo is de verwachting. Behalve enkele duizenden deelnemers verwachten de organisatoren ook veel bezoekers bij de viering van het 75-jarig bestaan van het Korps Commandotroepen (KCT). Elke vijf jaar is er een reünie, maar het 75-jarig bestaan is natuurlijk een bijzondere gelegenheid.

Verkeersmaatregelen
Ook zijn er diverse verkeersmaatregelen afgesproken. In verband met alle voorbereidingen worden de Commandobaan en de Parabaan afgesloten van 22 tot en met 25 maart. Daarnaast zullen de straten die op de marsroute liggen op zaterdag 25 maart minder goed bereikbaar zijn tussen 09.00 en 15.00 uur.

Het gaat daarbij om: de Parabaan, Burgemeester Schneiderlaan, Strausslaan, Burgerhoutsestraat, Raadhuisstraat, Markt, Stationsstraat, Vughtstraat, Dominéstraat, Bloemenmarkt, Molenstraat en de Burgemeester Prinsensingel. Er wordt gebruikt gemaakt van mobiele afzettingen, waarbij de wegen en kruisingen snel afgesloten en ook snel weer vrijgegeven kunnen worden.

Parkeergarage De Biggelaar en het parkeerterrein in het Emile van Loonpark zijn op zaterdag 25 maart minder goed bereikbaar. De parkeergarages aan de Nieuwe Markt, Roselaar, Mill Hill (beide gelegen aan de Laan van Brabant) en het parkeerterrein aan het Kadeplein zijn daarentegen wél goed bereikbaar. Het advies is overigens om zoveel mogelijk te voet te komen of gebruik te maken van het openbaar vervoer. 'Houd wel rekening met aangepaste busroutes. Op de website www.arriva.nl staat de aangepaste', tipt de gemeente nog.Beelden van het defilé van 2007 uit het archief van www.roosendaalopinternet.nl

Zie ook:
>> Defilé en concert rond 75-jarig bestaan Korps Commando Troepen