Afdrukken

Defilé en concert rond 75-jarig bestaan Korps Commandotroepen (24-25 maart)

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

11.40 uur: start mars/defilé bij commando's
12.30 – 13.00 uur: Defilé op de Markt.

Op zaterdag 25 maart is er in de binnenstad van Roosendaal een groot defilé ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het Korps Commando Troepen. Het Korps heeft Roosendaal als thuishaven. De avond ervoor is een concert van de Koninklijke Militaire Kapel in De Kring.

Het concert van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ bestaat uit vier themablokken: Duitsland, Groot-Brittannië, België en Frankrijk.

Tijdens de 75 minuten durende voorstelling passeren de mooiste muziekstukken uit deze landen: van Bach tot Brell. De muziek, die wordt ondersteund door unieke videobeelden van het KCT, is van Bob Zimmerman, bekend van de muziek onder films als Tirza en Süskind.

Inwoners van Roosendaal kunnen zich voor 3,75 euro inschrijven voor het concert in theater De Kring via www.dekringroosendaal.nl of telefonisch via (0165) 555 555. viert op 25 maart 2017 zijn 75-jarig bestaan.

Al sinds de oprichting op 22 maart 1942 van Het Korps Commandotroepen (KCT) worden commando’s geselecteerd en opgeleid naar de Korpswaarden; moed, beleid, trouw, eer en trots. Het is dan ook niet verrassend dat er een hechte band tussen alle commando’s bestaat. Om deze band te bestendigen, organiseert het KCT iedere 5 jaar een commandoreünie.Beelden van het defilé van 2007 uit het archief van www.roosendaalopinternet.nl