Afdrukken

Druk dagje voor wethouder in de wijken

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Wethouder Saskia Schenk-Dekkers heeft het zaterdag 20 december druk. Ze opent een speeltuintje aan de Diamantdijk, een jeu-de-boulesbaan in Kortendijk en onthult daarna een kunstwerk bij wijkcentrum 't Dijksteeke.

En er zijn ook nog wat andere activiteiten die te maken hebben met een schone straat of buurt in verschillende wijken.

Zo is het van 10.00 tot 13.00 uur opruimochtend in de Jan Vermeerlaan. Buurtbewoners krijgen de kans om hun grof afval in te leveren. Diverse zaken worden gescheiden gehouden, bijvoorbeeld speelgoed en oud ijzer. In een ruilhoek kunnen spullen worden weggegeven aan buurtbewoners.
Bij de ruilhoek kan men in gesprek gaan met de wijkagent, medewerkers van AlleeWonen, ViceVersa, schooncoaches en buurtpreventisten. Bewoners van de Jan Vermeerlaan en aangrenzende straten en huurders van garageboxen ontvingen een persoonlijke uitnodiging. Dit initiatief wordt begeleid door wijkteam Westrand.

Om 15.00 uur opent de wethouder op feestelijke wijze samen met kinderen een nieuw speeltuintje ter hoogte van Diamantdijk 115. Dit speeltuintje kwam tot stand door een burgerinitiatief en met behulp van het bewonersplatform Kortendijk. Voor de opening gaan kinderen en buurtbewoners zelf zwerfvuil opruimen in het gebied rond het speeltuintje. Zij krijgen vuilniszakken, handschoenen en hesjes van Supporter van Schoon.

Om 15.45 uur wordt een jeu- de-boulesbaan in gebruik genomen en onthult Saskia Schenk-Dekkers een kunstwerk bij wijkcentrum ’t Dijksteeke, Dijkcentrum 191. De jeu-de-boulesbaan is een burgerinitiatief van bewonersplatform Kortendijk en door hen zelf aangelegd met eigen budget van het platform. Ook het kunstwerk is een burgerinitiatief van het platform. Kunstenares Miranda Sol-van Paemel ontwierp het mozaïek dat symboliseert dat Kortendijk in 2013 veertig jaar bestond. Het kunstwerk kreeg de publieksprijs van het Koninklijk Atheneum Deurne.

Zaterdagmiddag 16.00 tot 17.00 uur vuurwerkafvalzakken Rembrandtgalerij Vanaf 16.00 uur delen supporter van schooncoaches samen met ViceVersa in de Rembrandtgalerij in de wijk Westrand vuurwerkafvalzakken uit. Wijkbewoners kunnen na de jaarwisseling de vuurwerkafvalzakken gevuld inleveren. Zij krijgen hiervoor een lot. Op 8 januari is er een trekking en maken mensen die een volle vuurwerkafvalzak hebben ingeleverd kans op één van de tien prijzen van € 20,00 te besteden onder meer bij de Jumbo aan de Rembrandtgalerij. De prijzen worden geleverd door Bewonersplatform Westrand.
Wethouder Saskia Schenk-Dekkers: “Allemaal prachtige initiatieven die bijdragen aan een schone straat of buurt in een fijne wijk. Ik nodig alle wijkbewoners uit aanwezig te zijn, deel te nemen, belangstelling te tonen of een steentje bij te dragen aan deze initiatieven.”