Afdrukken

Expo Eye-Candy 14 in Roosendaal weer internationaal

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

De nieuwe Eye-Candy-tentoonstelling in galerie Anita Ammerlaan op de Markt in Roosendaal, die zondag 29 januari feestelijk wordt geopend, is ook dit keer weer internationaal. Op Eye-Candy 14 is werk te zien van dertien kunstenaars uit drie landen.

De opening is zondagmiddag 29 januari van 13:30 tot 17:00 en gebeurt door wethouder Hans Verbraak. Gitarist Remko Willems verzorgt de muzikale omlijsting. De expositie is tot en met zondag 16 april gratis te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

De expositie in de 1150m2 grote ruimte van de galerie/annex atelier van Anita Ammerlaan, biedt weer een mooie diversiteit dat uiteenloopt van schilderijen in verschillende technieken en stijlen, foto’s, keramiek, Ikebana-kunst, sculpturen en glasobjecten.

Kunstwerken van de volgende professionele kunstenaars zijn op Eye-Candy 14 te bewonderen en te koop: Theresa Mueller (Amerika), Walter Leclair(België), Joseph Laureys (België), Jozefien van Looy(België), Nicole Kruimel-Rosselle, Ton Kalishoek, Marjan Smit, Kitty Meijering, Ivonne Bom, Jos Out, Marian Daems, Leo Gerritsen en Anita Ammerlaan.

Professioneel gitarist Remko Willems uit Nispen zorgt voor een passende muzikale omlijsting tijdens de feestelijke opening. Remko is een zeer getalenteerde gitarist. Hij speelt met passie en een fenomenale techniek en beheerst vrijwel alle muziek stijlen, zowel op de akoestische als op de elektrische gitaar.

Roosendaalse vinoloog en wijnhandelaar Corné Janssen verzorgt op de openingsmiddag een wijnproeverij. Hij importeert zelf wijn uit Italië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Spanje. Deze wijnen komen van kleine wijnboeren met een lage productie en een perfecte kwaliteit, wijnen die men niet in de supermarkt tegenkomt. Corné heeft een Pop Up winkel in Roosendaal, om de hoek van de galerie in de Dokter Brabersstraat.

De organisatie van expositie Eye-Candy 14 ligt in handen van kunstenaar Anita Ammerlaan en haar echtgenoot Patrick Roelofs, die samen de galerie aan de Markt 39 in Roosendaal uitbaten.

>> Website Anita AmmerlaanSculpturen van Ton Kalishoek en kunstwerken van Anita Ammerlaan.Stalen vogelhuizen van Leo Gerritsen.