Afdrukken

Voor de derde keer Jazzpark in openluchttheater (3 juni)

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Voor de derde keer is zaterag 3 juni 'Jazzpark' in het openluchttheater Vrouwenhof. De jazzklanken klinken daar van 14:30 tot ongeveer 18:00 uur. 'De oude sferen van het Koetshuis zullen herleven', zegt de organidatie en oudere Roosendalers weten dan vast wel wat daar mee bedoeld wordt.

De line-up bestaat deze keer uit het Trio Rob van Bavel meets Ton van de Geijn & Ruud Breuls, de Blue Friends Jazz Band en Sharp Dressed Band.

Trio Rob van Bavel
Het trio Rob van Bavel treedt op 3 juni samen met met Ruud Bruels (trompet) en Ton van de Geijn (baritonsax).
In 1984 besluiten Rob van Bavel (piano), Marc van Rooij (contrabas) en Hans van Oosterhout (slagwerk), na elkaar te hebben leren kennen in diverse Brabantse formaties, een jazztrio te gaan vormen. Na een intensieve repetitieperiode en diverse try-outs is de basis gelegd voor de eigen sound, meteen al gekenmerkt door de eigen stukken van Rob en het hechte, energieke en dynamische samenspel.
Na tien intensieve jaren gaan de drie musici ieder hun eigen weg om pas in 2009 weer het podium te delen op het Breda Jazz Festival met als solist trombonist Bert Boeren. Het concert is vanaf de eerste noot een feest van herkenning. Meteen zijn de oude drive de energie en interactie terug. Maar ook het rijpingsproces is doorgegaan. Het trio klinkt nu nog uitgebalanceerder en gedoseerder. Dit levert aanstekelijke muziek op die bij een breed publiek erg in de smaak valt.

Ton van de Geijn
Eén van de friends van Rob van Bavel's trio is Ton van de Geijn, hij heeft dit optreden tijdens Jazzpark dan ook geregeld! In 1989 startte hij in Roosendaal de Jazz Academie, een school waar amateur musici zich konden bijscholen in jazz- en improvisatiemuziek. Binnen enkele jaren bouwde Ton deze organisatie uit tot een centrum voor Kunstzinnige Vorming (De Muzen) waarbinnen een breed aanbod van cursussen in Muziek, Dans en Theater.
Ruud Breuls
Ruud (1962) studeerde in 1988 af aan het Amsterdams Conservatorium. Sinds 1990 is hij als docent jazz-trompet verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Ruud maakt, naast diverse kleine formaties, al jarenlang deel uit als solotrompettist van het Metropole Orkest, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en de WDR Big Band.

Blue Friends Jazz Band
Naast het trio 'Rob van Bavel meets friends' speelt voor de tweede keer tijdens Jazzpark:Blue Friends Jazz Band. De dertiger en veertiger jaren van de vorige eeuw was de gouden tijd van de jazz. Kleine swingbands speelden avond aan avond in jazzclubs in steden als New York, Kansas City en Chicago. De bands speelden de hits van de dag, afgewisseld met sfeervolle ballads en blues. Vintage jazz!

De Blue Friends Jazz Band brengt die sfeer terug, met muziek van de swingbands, jump & jive en eigen stukken in de stijl van die periode. De band startte als studentenband, met studenten van de Universiteit Leiden en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De bezetting van de band is al meer dan 25 jaar bijna hetzelfde.