Afdrukken

Roosendaal Zingt dit jaar op de Nieuwe Markt (11 juni)

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Het meezingspektakel 'Roosendaal Zingt', dat in 2004 op de oude Markt is begonnen, is dit jaar op de vernieuwde Nieuwe Markt. Dat is op zondagmiddag 11 juni, vanaf half vier. De coverband Stoot zorgt voor de begeleiding.

Het meezingspektakel groeide in de loop der jaren uit tot een enorm spektakel met verscheidene koren, dansgroepen, vergroot podium en een stampvolle oude Markt.

Vorig jaar werd een nieuwe koers ingeslagen. Er werd gekozen voor een nieuwe invulling en een andere locatie. Onder de noemer 'Muzikale Proeverij' werd het evenement in het Vrouwenhof gepresenteerd.

"Het werd goed bezocht, toch waren er ook kritische noten waar het team serieus mee aan de slag is gegaan. We willen tenslotte ons publiek graag behouden en iedere keer opnieuw een geweldig meezingevenement organiseren", zegt de organisatoe op zijn website.

"De vertrouwde opzet is een nieuw jasje gestoken op een nieuwe locatie, de Nieuwe Markt. In de afgelopen periode is de Nieuwe Markt helemaal aangepakt en geschikt gemaakt voor evenementen. 'Roosendaal Zingt' verzorgt de aftrap met 'Roosendaal Zingt Zomer'. Het wordt ongetwijfeld als vanouds weer een oer-gezellige meezingmiddag", verwacht de organisatie, die uit dertien enthousiaste vrijwilligers bestaat.

De bedoeling is dat het evenement om half vier begint, maar vanaf 12:30 uur is er al een voorprogramma. 'Roosendaal Zingt Zomer' duurt tot ongeveer half zeven, waarna er tot ongeveer half negen nog een Afterparty is met de band Stoot, die de muzikale begeleiding tijdens het meezingen verzorgt.

>> Foto's Roosendaal Zingt 2014
>> Website Roosendaal Zingt

Dit jaar verzorgt Stichting Roosendaal Zingt ook nog:
- Roosendaal Zingt Proeftuin (voorrondes 1 juli, finale 10 september)
- Roosendaal Zingt Kerst (23 december, locatie wordt nog gezocht)Beeld uit 2014, een van de topjaren van Roosendaal Zingt.

The Metamorphosis of the Nieuwe Markt, Roosendaal from ipv Delft on Vimeo.