Afdrukken

Koningsdag 2017 in Roosendaal

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Koningsdag in Roosendaal verloopt jaarlijks volgens een vast patroon. Dat is 's middags een vrijmarkt voor kinderen op het Tongerloplein, kinderactiviteiten op onder andere Markt en Bloemenmarkt, brandweer-doe-activiteiten in de Dokter Brabersstraat, wat kermisattracties en live-muziek.

En vooraf is er altijd het hijsen van de vlag, het Wilhelmus en ontvangst van gedecoreerden in het oude Raaadhuis.

>> Website Oranjestichting Roosendaal
>> Facebook Oranjestichtinb RoosendaalBuiten de Oranjestichting om zijn nog wat andere activiteiten in de stad:

- Kindervrijmarkt op de Kade - Kadeplein
Tijdens de Kadebraderie op Koningsdag (27 april) op de Kade is er ook weer een kindervrijmarkt. Die is van 10:00 - 17:00 uur op de Kade, Kadeplein en Turfberg.

- Concert van muziekverenging Roosendaal op de Kade,
Op Koningsdag donderdag 27 april geeft Muziekvereniging Roosendaal weer een Koningsdagconcert op het pleintje tegenover café het Kadehuis aan de Kade. Dat is inmiddels een traditie geworden. Het wordt een bijzonder concert, want van 13.15 tot 13.30 uur maakt de 'kweekvijver' van de vereniging haar debuut. Voor het eerst speelt deze groep kinderen van 7 tot 10 jaar onder leiding van muziekdocent Joost Verbraak in het openbaar, en wel met een interactief optreden waarbij het publiek wordt uitgenodigd om op allerlei manieren mee te doen.

Van 13.30 tot 14.00 uur is het Variatieorkest onder leiding van Wendy Bellens aan de beurt. Op het programma staan de volgende nummers:El Capitan, Ride the wind, Variazione in blue, Excellence, Coldplay on stage en Grease.

>> Uitgebreider bericht

- en kindervrijmarkt in de Roselaar.
Ook in Winkelcentrum Roselaar is op Koningsdag (27 april) een kindervrijmarkt. Zeker handig bij slecht weer, want in het winkelcentrum blijf je droog. Kinderen die in de Rooselaar een plekje willen, kunnen vanaf 10:00 in overleg met de bewaking een plekje zoeken. De winkels zijn geopend van 12:00 - 17:00 uur.

>> Foto's van Koningsdag 2016