Afdrukken

Top-2000 kerkdienst in Kruiskerk (27 dec)

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Op zondag 27 december vindt er een Top2000-kerkdienst plaats in de Kruiskerk aan het Lucasplein in Roosendaal. Deze kerkdienst haakt aan bij de traditionele Top 2000 van NPO Radio 2 en wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Roosendaal. Aanvang 10.00 uur.

"In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’, van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost", aldus PGR.

Ds. Fulco Timmers gaat voor in deze kerkdienst. Ds. Timmers: “Popmuziek raakt mensen. De muziek of een zin kan je zomaar treffen. Wij willen graag een open kerk zijn, waar ook popmuziek thuis is. Daarom wordt er in de Kruiskerk te Roosendaal een Top2000-kerkdienst gehouden.”

Het is een idee van internetkerk “MijnKerk.nl”, waar vorig jaar ruim 40 kerken door het hele land aan meededen. Internetkerk “MijnKerk.nl” is een pioniersplek van de Protestantse Kerk in Nederland en bestaat sinds 2013. Maandelijks bezoeken zo’n 7000 mensen MijnKerk.nl. Doel van MijnKerk.nl is om mensen te inspireren en te troosten via een website en de sociale media met herkenbare verhalen uit het gewone leven.

Het thema van de kerkdienst in de Kruiskerk (Roosendaal) is THUIS. De toegang van deze Top2000 kerkdienst is gratis. Wel zal er geld ingezameld worden voor 'Een lach op het gezicht van kinderen in Nederland' van Kerk in Actie.

>> Website PGR Kruiskerk