Afdrukken

Ruim vijf uur Kerst op het Tongerloplein (20 dec )

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Het Tongerloplein in Roosendaal staat zondag 20 december vanaf twee uur ruim vijf uur in het teken van Kerst met de Kerstmannenloop, Roosendaal Zingt Kerst en (in het theatercafé) een open podium.

Open podium
Ook dit jaar organiseert de Orde van Tongerlo in het Theatercafé van De Kring een ‘Open Podium’. Een aantal Roosendaalse muzikanten, zangers en zangeressen verzorgt optredens van twintig minuten. De presentatie is in handen van Hanneke van der Horst.

Er zijn optredens aangekondigd van Nouveau, Opus165, Saxoranje, Meezingkoor Spek en Bonen en Smartlappenkoor De Wieken. De optredens beginnen om 14.20 uur. Het laatste optreden staat gepland om 16.20 uur. De toegang is gratis. De Orde van Tongerlo wil op deze manier bijdragen aan het ontwikkelen van de Roosendaalse cultuur, één van de doelen van deze Roosendaalse business club.
Meer info over de Orde van Tongerlo: www.ordevantongerlo.nl

Kerstmannen helpen voedselbank
De kerstmannenloop is dit keer geen wedstrijd. De loop staat ten doel om zoveel mogelijk kerstpakketten te verzamelen voor de voedselbank. Toeschouwers (en natuurlijk ook ondernemers) kunnen kerstpakketjes overhandigen aan een van de vele jardlopende kerstmannen. Alles is welkom, van voedsel tot kleding of speelgoed.
De kerstmannen die in de stad cadeautjes meekrijgen, brengen die naar het Tongerloplein waar alles wordt overhandigd aan de Voedselbank.

De start is om 15.00 uur in de St. Jan, de finish is op het Tongerloplein. Inschrijven lam zondagmiddag vanaf 13.30 uur in De Kring. waar de deelnemers zich ook kunnen omkleden. Aansluitend wordt onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ parcours van 3 km in de binnenstad en winkelcentra van Roosendaal. Wie wat meer wil lopen, kan daarna nogmaals een deel van het parcours lopen, waardoor het parcours 5 km wordt.

Het hele gezin kan meelopen, inclusief beoefenaars van Nordicwalken. Voorinschrijven kan via de website van de Kerstmannenloop: www.kerstmannenlooproosendaal.nl
De deelnamekosten zijn als volgt:>br> – volwassenen: 10 euro (inclusief pak)
– kinderen (tot en met 12 jaar): 7,50 euro (inclusief muts)
Inschrijven op de dag zelf kan ook:
– volwassenen: 12,50 euro (inclusief pak)
– kinderen (tot en met 12 jaar): 10 euro (inclusief muts)


Roosendaal Zingt Kerst
'Zingen in het teken van vrede en saamhorigheid'. Dat is wat Roosendaal Zingt Kerst wederom voor ogen heeft. Van ongeveer 16.30 uur tot 19.00 uur is het weer tijd voor een traditioneel Roosendaal Zingt Kerst op het Tongerloplein. Om half vijf verwelkomt Xammeramme iedereen en brengt iedereen in de stemming met sambarock onder het genot van warme chocomelk en glühwein voor de liefhebbers.

Bekende kerstliedjes als White Christmas, Jingle Bell Rock, en Rudolph zullen niet ontbreken op dit meezingfestijn voor jong en oud. De presentatie is in handen van Annette van der Geest en Jamy Rockx. Er zijn vier solisten: Angesz van Gastel, Lisanne Mandos, Linsey Gadella en Sebastiaan Waegemaekers. Deelnemende koren zijn: Akkoord, Skoor, en een vriendengroep uit 'Zingen voor je leven'. Ook dit jaar zijn de teksten van alle meezingnummers te zien op een groot ledscherm.

Voor info over Roosendaal Zingt Kerst: www.roosendaalzingt.nl