Afdrukken

Kerstconcert Vox Jubilans in Moeder Godskerk (20 dec)

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Op zondagmiddag 20 december verzorgt het Gemengd koor Vox Jubilans in de Moeder Godskerk in Roosendaal een bijzonder kerstconcert met als thema 'Vluchtelingen wereldwijd'. Er wordt aan meegewerkt door vier Syrische vluchtelingen.

Toen Vox Jubilans begin dit jaar koos voor dit thema, hadden ze er geen idee van hoe actueel hun thema zou worden. Extra gemotiveerd door de ontwikkelingen van afgelopen maanden zijn de leden aan de slag gegaan om van dit concert een bijzonder concert te maken.

De vier Syrische vluchtelingen die voor het concert zijn uitgenodigd, hebben allen muziek gestudeerd aan het conservatorium in Damascus. Samen vormen zij het kwartet 'MAQAM'.

Aan de piano zit deze middag Nadia Rutkovska. Zij begeleidt zowel het koor als de solisten. De sopraansolo's worden gezongen door Elma Timmers. Zij zingt als freelancer bij het Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam en het Laurens Collegium Rotterdam.

De algehele muzikale leiding heeft Gunita Kronberga, die veel koren in Roosendaal en Zeeland pnder haar hoede heeft. Bij Vox Jubilans zit ze inmiddels al vijf jaar.

Voor deze middag is gezamenlijk een heel afwisselend programma samengesteld. Zo staat het 'Laudate Dominum' van Mozart op het programma, met een solo van Elma Timmers. Ook bij 'The Lord bless you and keep you' van John Rutter en bij 'You Raise me up' zal Elma de solopartijen voor haar rekening nemen. Mari Kamar op klarinet en Nadia Rutkovska op piano spelen samen 'Solo de concours' van H. Rabaud. Het Syrische kwartet MAQAM verzorgt ook nog een muzikaal intermezzo, en laat de bezoekers kennismaken met Syrische kerstmuziek.

Vox Jubilans zelf brengt het 'Ave Maria' van Nyberg, 'Heil'ge Nacht, ich grüsse dich', en van John Rutter het 'Weihnachts Wiegenlied' en de 'Candlelight Carol' ten gehore. Verder is ook gedacht aan enkele meezingliederen.

Vox Jubilans hoopt deze middag nog wat geld bijeen te kunnen brengen voor Vluchtelingenwerk Roosendaal.

Het concert in De Moeder Godskerk aan de Kennedylaan in Roosendaal begint om 15.00 uur, de kerk gaat om 14:30 uur open. De entreeprijs bedraagt € 7,50, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Kaarten zijn onder andere bij de ingang van de kerk verkrijgbaar. Na afloop van het concert is er gelegenheid om nog wat na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

>> Website Vox Jubilans