Afdrukken

Kerstconcert Muziekvereniging Roosendaal in Kruiskerk (19 dec)

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Muziekvereniging Roosendaal verzorgt zaterdagavond 19 december vanaf 19.30 uur een kerstconcert onder de naam 'Winterse Sferen'. Alle orkesten van de vereniging presenteren zich in de Kruiskerk. Medewerking verlenen de Suite Kids onder leiding van Martine van de Kar en organist Teun Dekker.

Het publiek wordt vanaf 19.10 uur met muziek ontvangen worden en krijgt voorafgaand aan het concert een kopje koffie/thee met een kerstkransje of glaasje frisdrank aangeboden. Deze consumptie is inbegrepen in de toegangsprijs van 5 euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Het maandagorkest onder leiding van Rob Sloekers opent het sfeervolle concert met een stemmig kerstliedje met medewerking van de Suite Kids onder leiding van Martine van de Kar. Vele bekende en een aantal minder bekende liedjes passeren vervolgens de revue, waarbij meezingen wordt aangemoedigd. "Het nummer 'A Carol Fantasy' belooft een grandioos hoogtepunt van dit optreden te worden. De muzikanten spelen dit stuk samen met organist Teun Dekker', aldus de organisatie.

Na een kort intermezzo neemt het zaterdagorkest onder leiding van Luc van Gaans bezit van het podium. Zij spelen samen met de jonge zangers en zangeressen van de Suite Kids onder andere het toepasselijke nummer 'Kerstmis' van Marco Borsato en het wereldberoemde hoopvolle nummer van John Lennon: 'Imagine'.

Hierna is het weer de beurt aan de jonge muzikanten van het Kids orkest en het Muziek ABC onder leiding van Marjolein Roovers. De Kids spelen al minimaal een jaar een instrument. De muzikantjes van het Muziek ABC, in de leeftijd van 6 tot 9 jaar, hebben net de muziek en het samenspelen ontdekt. Samen spelen ze zeer aandoenlijke tunes zoals 'It's Christmas Time' en het overbekende 'The Little Drummer Boy'.

Het woensdagorkest onder leiding van Wendy Bellens vervolgt het programma met onder andere Twinkling Tunes en Christmas Snow Songs. Ter afsluiting brengen het woensdagorkest en de Suite Kids samen het stuk 'Walking in the Air' uit de film The Snowman.

>> Website Muziekvereniging Roosendaal