Afdrukken

Alcoholvrij feest voor 13-16-jarige scholieren van Stuiterbeesten op 23 december

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Op woensdag 23 december (in de kerstvakantie) organiseert evenementenorganisatie Stuiterbeesten een 100% alcoholvrij feest voor alle middelbare scholieren (13-16 jaar) in West- Brabant, genaamd Punaise. Het evenement is in El Corazon aan de Markt Roosendaal en duurt van 20:00 uur tot 00:30 uur.

Frisfeesten zijn in heel Nederland een groot succes. STTRBSTN (dj-act) stond de afgelopen anderhalf jaar vaak op drukbezochte frisfeesten in onder andere Zeeland en de Randstad. Deze feestjes zijn zo populair, dat een lange rij bij de ingang geen uitzondering is.

Er wordt geen alcohol geschonken: tabak en drugs zijn uiteraard ook niet welkom. In West-Brabant waren er tot dit jaar geen frisfeesten voor tieners, met uitzondering van schoolfeestjes waar natuurlijk ook geen alcohol wordt geschonken.

Evenementenorganisatie Stuiterbeesten Events was van mening dat West-Brabant niet kan achterblijven en vond dat er ook in deze regio een frisfeest moest komen. In samenwerking met danscafé El Corazon in Roosendaal zag het concept Punaise het levenslicht: een volledig alcoholvrij feest voor middelbare scholieren van 13 tot en met 16 jaar.

Stuiterbeesten Events organiseerde in het verleden PARTYcetamol, ook een concept gericht op middelbare scholieren. Nu is het Punaise dat moet gaan scoren bij de tieners. De naam verwijst naar de middelbare school, waar de punaise een centrale rol speelt. "Elke middelbare school heeft namelijk wel een prikbord met belangrijke mededelingen waarop leraren allerlei papiertjes vastzetten met punaises. Voor de middelbare scholieren is er natuurlijk maar één ding wat telt en dat is het feestje in de vakantie waar al hun vriendjes en vriendinnetjes naartoe zullen gaan", aldus Stuiterbeesten.

De muziek tijdens het evenement is vergelijkbaar met het Stuiterbeesten-concept: alle muziekstijlen door elkaar en niet in hokjes denken: al ligt de nadruk bij Punaise wel op commerciële muziek. Net zoals altijd, krijgt nieuw talent ook tijdens Punaise de kans om hun kunsten te vertonen voor een groot publiek. Dit in combinatie met één of twee publiekstrekkers.

De eerste editie tijdens de meivakantie dit jaar was een groot succes en dus was een tweede editie slechts een kwestie van tijd. Deze editie is woensdag 23 december, tijdens de kerstvakantie. Het evenement begint om 20:00 en eindigt om 00:30. Na 21:30 is het NIET meer mogelijk om binnen te komen.

De artiesten in de line-up zijn afkomstig uit de gehele regio: Coen Dacosa (Wouw), B-Kuul (Steenbergen), That’s Not True (Zevenbergen) en MC Nash (Werkendam). STTRBSTN ontbreekt natuurlijk ook niet tijdens de tweede editie van Punaise.

Een kaartje kost 5 euro en is alleen verkrijgbaar aan de deur op de avond zelf. Bij de ingang zijn bezoekers verplicht om een legitimatiebewijs én een schoolpas te laten zien. Bezoekers die ouder zijn dan 16 jaar, worden niet toegelaten tot het evenement. Ouders zijn uiteraard van harte welkom om hun kinderen op te halen en/of af te zetten bij de ingang van El Corazon.
"Tijdens het evenement zijn er gecertificeerde beveiligers aanwezig om toezicht te houden", meldt de organisatie nog.FOTO: CHRISTIAN TRAETS / De eerste editie van Punaise in El Corazon Roosendaal, tijdens de meivakantie eerder dit jaar.