Afdrukken

IJspret op Roosendaalse (oude) Markt (4 dec- 3 jan)

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Op vrijdag 4 december gaat de ijsbaan op de (oude) Markt weer open. Schaatsliefhebbers kunnen er tot zondag 3 januari terecht. Maandag 4 januari wordt het tentencomplex weer afgebroken.

"De ijsbaan heeft een maatschappelijke, sportieve en recreatieve functie. De sociale functie van deze baan is onmiskenbaar", zegt de organisatie Ice World Roosendaal op zijn website.

Op de openingsdag en de komende twee weken is de baan overdag vooral gereserveerd voor schoolschaatsen. Tijdens de kerstvakantie is de baan ook overdag voor vrij schaatsen open. In de avonduren kan men in het algemeen tussen 18:00 en 21:00 uur terecht, op een aantal avonden na, omdat er dan curling-wedstrijden zijn. Op de slotdag (3 januari) is 's avonds de finale van de curling-wedstrijden.

Op de meeste vrijdag- en zaterdagavonden is het disco-schaatsen. Op de website van Ice World Roosendaal is precies te zien wanneer de baan open is voor vrij schaatsen en wanneer de baan gereserveerd is voor besloten gezelschappen. Zo is de ijsbaan maandagmiddag 7 december tussen 15:00 en 17:00 uur alleen voor visueel gehandicapten toegankelijk, is het zondag 13 december de hele dag Rabo-dag, op 16 december GOV-avond en op maandag 28 december horeca-avond.

De ijsbaan is gesloten op kerstavond 24 december, op kerstdag 25 december 's morgens en 's avonds, op oudjaarsavond en op nieuwsjaarsdag 's morgens en 's avonds.

De entree bedraagt vier euro voor een dagdeel: dat is 's morgens, 's middags of 's avonds. Wie geen schaatsen (bij zich) heeft, kan er huren voor drie euro. Entree + schaatsen kost samen zes euro. Op de zondagochtenden kan men schaatsles volgen.

De ijsbaan is mogelijk dank zij een groot aantal sponsors.

>> Openingstijden ijsbaan Roosendaal