Afdrukken

The Dynamite Blues Band bij Nispen Blues (13 dec)

Geplaatst door redactie Roosendaal op internet op .

Op zondagmiddag 13 december treedt bij Nispen Blues The Dynamite Blues Band op in café de Gouden Leeuw te Nispen. Aanvang 16:00 uur, gratis entree.

Vanwege de finale van de Brabantse Dorpen Derby op zaterdagavond 12 december wordt voor één keer afgeweken van het normale tijdstip. Dit keer organiseert Nispen Blues het optreden dus op zondagmiddag 13 december.

The Dynamite Blues Band is een nieuwe formatie met ‘oude’ bekenden. Driekwart van de bezetting opereerde namelijk eerder onder de naam Big Blind. Vanaf 2007 veroverde deze band stormenderhand de Benelux met optredens op alle belangrijke Bluesfestivals.

In 2010 kwam er een abrupt einde aan Big Blind. Nu is er dan sinds begin 2013 The Dynamite Blues Band, wat de Musicmaker verleidde tot de kop: 'Big Blind is dood, lang leve The Dynamite Blues'. De kenmerkende garage Blues, met een prominente rol voor mondharmonica en (lead)gitaar, is gebleven. Rauw, smerig, opwindend, dampend, explosief.

De perskritieken op het album ‘Shakedown & Boogie’ zijn unaniem juichend en duiden (opnieuw) op een beloftevolle toekomst. De band bestaat uit Wesley van Werkhoven (zang en mondharmonica), JJ van Duijn (gitaar), Renzo van Leeuwen (bas) en Niels Duindam (drums).

Als kers op de taart trad de band recent nog op in De Wereld Draait Door. "Nispen Blues is maar wat trots op dat ze zondagmiddag 13 december café de Gouden Leeuw aandoen en de tent op z’n kop gaan zetten", aldus de organisatie uit Nispen.