web analytics

WielerExperience Roosendaal wordt op 10 maart geopend

De opening van het WielerExperience Roosendaal op het Red Band Sportpark aan de Buijenstraat 14 in Roosendaal is op zaterdag 10 maart om 12:00 uur. Het programma belooft een groot spektakel te worden. Het plan is ontwikkeld naar een idee van de Kaaimannen.

Het terrein bestaat uit drie zelfstandige onderdelen. Als eerste een geasfalteerde wielerbaan van bijna een kilometer, met daarin opgenomen een kasseienstrook van 200 meter. Het tweede onderdeel is een MBT-trail, waar onderdelen als een rots klim en -afdaling, een jump en een north- en southshore worden opgenomen. Bij dat laatste onderdeel wordt er over vlonders gefietst. Daarmee kan de mountainbiker zich op zes meter hoge terpen technisch ontwikkelen.

Redelijk nieuw is het derde onderdeel, de pumptrack. De pumptrackbaan wordt met een afmeting van 3500m2 de grootste van de wereld. De pumptrack, gesitueerd op het binnenterrein van de voormalige atletiekbaan, is bestemd voor ‘alles wat wielen heeft’. Op dit circuit kun je fietsen, skeeleren of met een BMX rijden. Het belangrijkste doel is dat de jeugd daar hun fietstechniek kan ontwikkelen in een veilige omgeving.

❯ Meer over WielerExperience op website gemeente

WielerExperience 2
 

 
❯ Foto-album sloop/verbouwing Red Band Sportpark (door Joost Schoenmakers)
❯ Heuvellandschap van Wielerexperience al zichtbaar op Red Bandpark
❯ Realisatie WielerExperience op Red Band Sportpark gaat beginnen