web analytics

‘Volgend jaar weer een Sjors Sportief Kermis voor de jeugd’

Sport Service Noord-Brabant en Metsj Point willen volgend jaar weer een Sjors Sportief Kermis houden. Dat zeggen Jerome de Clercq van SSNB en Francy Martens van Metsj Point na de vele positieve reacties van deelnemers en ouders over de sportkermis van vorige week donderdag (4 januari) in Metsj Poin aan de Stok.

‘Het was buiten aan het stormen, maar binnen in de hal was de echte storm aan de gang’, zeggen ze. Ze kijken tevreden terug op het evenement, waar 235 kinderen op af waren gekomen.

Francy benaderde SSNB een tijd geleden om samen eens te kijken naar de mogelijkheden om iets neer te zetten voor verenigingen en jeugd in Roosendaal en dit kwam eruit gerold. Zij zorgt er al jaren voor dat alles bij het sportcomplex tot in de puntjes geregeld is en wilde Metsj Point in een positief daglicht zetten. ‘Ik wil laten zien dat Metsj Point toegankelijk is voor iedereen, dat we met iedereen samen kunnen werken, en iedereen iets te bieden hebben’, zegt ze.

Sjors Sportief boekje
Op 28 februari komt voor de vierde keer het RABO Sjors Sportief boekje uit in Roosendaal. Dit is al jaren hét sportstimuleringsproject voor de Roosendaalse jeugd. De koppeling was dus zo gemaakt met sportcomplex Metsj Point. Het werd een sportkermis, dus een open setting. Kinderen konden met ouders een kijkje nemen, of zelf actief meedoen met de verschillende sportverenigingen.

Er waren negen sportverenigingen aanwezig deze dag: BC Robad, RSC Alliance, HV Heerle, SHV de Boosters, Voetbalschool TIC, Schermvereniging Beau Geste, Blauw Wit Badminton, ODT Tafeltennis en Volleybalvereniging Kraftwell Symmachia. Alle verenigingen hadden de mogelijkheid om hun vereniging te presenteren. Voor kleinere kinderen was er door Elko Rentals een super leuk springkussen neergezet waar men helemaal los op kon gaan.

Gezond Gewicht
Ook was er een ‘Doe Je Mee Fit Is Oké’-kraam. De JOGG-aanpak (Jongeren op Gezond Gewicht) draait nu een aantal jaren op volle toeren in Roosendaal onder de vlag van ‘Doe je mee, fit is oké!’. Het doel hiervan is om een leefomgeving voor kinderen te creëren waarin een gezonde leefstijl en voldoende bewegen de normaalste zaak van de wereld zijn.

‘Iets wat naadloos aansluit op het idee achter deze Sportkermis’, zeggen Jerome en Francy. Dankzij Plus Gommers uit het Dijkcentrum was het mogelijk om met de kinderen lekkere en gezonde smoothies en fruithapjes te maken. Het verse fruit zorgde voor de perfecte beloning na een sportieve middag…

Sjors Kermis