web analytics

Sterrebos goed voorbereid op de warmte

S&L Zorg (met onder andere Sterrebos in Roosendaal) is goed voorbereid op eventuele extreem warme dagen in de komende week. Zo zijn na een forse investering vorig jaar veel extra ruimten uitgerust met airco of klimaatbeheersing, en dat is prettig voor bewoners en medewerkers.

‘Natuurlijk wordt er ook rekening gehouden met de kledingkeuze voor de bewoners en worden activiteitenprogramma’s en pauzes aangepast op de temperatuur. Dat gebeurt namelijk elk jaar’, aldus S&L, voor wie de zorg voor een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking prioriteit is.

Gevaarlijk

‘Voor kwetsbare mensen kan de hitte ook vervelend of zelfs gevaarlijk zijn. Daarom investeerde S&L Zorg in airco en klimaatbeheersing. Zo zijn alle huiskamers in de zorgwijken Lambertijnenhof (Bergen op Zoom) en Sterrebos (Roosendaal) lekker koel, maar ook in diverse slaapkamers en dagbestedingsruimten kan de temperatuur comfortabel worden ingesteld’.

In de gaten
‘Bij hitte is het allerbelangrijkste om je gedrag wat aan te passen. We letten met zijn allen goed op de bewoners en houden in de gaten hoe ze zich voelen. Als iemand zich prettig voelt door buiten te zijn kan dat natuurlijk, maar zorgen we voor schaduw. Als een bewoner last heeft van de hitte wordt hij/zij naar een koelere ruimte gebracht. En uiteraard wordt er veel gedronken en met regelmaat genoten van een ijsje’, aldus S&L.

Airco en klimaatbeheersing verbruikt veel stroom. Doordat S&L Zorg tegelijkertijd heeft geïnvesteerd in 1.500 zonnepanelen wordt het verbruik minder belastend voor het milieu en de energierekening blijft ook bescheiden.

Foto boven: Zonnepanelen op Sterrebos en heerlijke smoothies die ervoor zorgen dat bewoners vitaminen en vocht binnen krijgen, spelen een rol bij de ‘warmtebestrijding’ bij S&L Zorg.