web analytics

Medialab in bibliotheek wordt feestelijk geopend (21 nov)

In de bibliotheek van Roosendaal aan de Markt 54 wordt woensdagmiddag 21 november het Medialab feestelijk geopend. Vanaf 14:00 uur zijn kinderen en volwassenen welkom om kennis te maken met nieuwe media. Het Medialab in Bibliotheek VANnU in Roosendaal is een plek voor kinderen om nieuwe media te ontdekken. Ze kunnen er leren over mediatechnieken, programmeren, 3D printen, robotica en nog veel meer.

Tijdens de officiële opening op woensdag 21 november presenteert Bibliotheek VANnU een leuk programma met een green screen, stop motion films maken, zelf printen met een 3D printer en kennismaken met 3D printen. Ook kleine kinderen kunnen tijdens de opening komen want aan hen wordt voorgelezen en zij kunnen vervolgens spelen met media.

Talenten
“Het Medialab moet een ontmoetingsplek worden om talenten te ontwikkelen voor de toekomst. Een plaats waar volwassenen en kinderen kennis aan elkaar kunnen overdragen.” aldus Joëlle Bakx, medewerker Bibliotheek Roosendaal en initiatiefnemer Medialab.

De opening wordt georganiseerd met enkele specialisten: Christian Godschalk van CG-Graphics, Redmar Kruithof van Viditour, Bas Huijps en Philip Meesters. Medialab wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Zuid West-Brabant.

Proefgedraaid

Op bescheiden schaal is de afgelopen maand al een beetje proefgedraaid. Zo was er in de zomer al een workshop ‘Stopmotion met Lego’ in de bibliotheek.