web analytics

Kinderen op Boomfeestdag in actie met wethouder (14 maart)

Tijdens de landelijke Boomfeestdag op woendag 14 maart helpt groep 7 van basisschool De Kroevendonk uit Roosendaal de boswachters van Natuurmonumenten met de aanplant van maar liefst 2600 bomen en planten op landgoed Visdonk. Wethouder Saskia Schenk-Dekkers plant samen met een aantal kinderen de eerste boom.

Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. De organisatie van de Boomfeestdag op Visdonk is in handen van de gemeente Roosendaal en Natuurmonumenten.

De bomen worden geplant aan de rand van het nieuwe heideterrein op Visdonk aan de Boswachtersdreef. Zo ontstaat er een houtsingel die zorgt voor luwte op het heideveld. Er worden besdragende en bloeiende houtsoorten ingeplant zoals hondsroos, eik, zoete kers en vuilboom.

De bloeiende struiken zijn niet alleen mooi om te zien maar zijn ook belangrijk voor insecten zoals hommels en vlinders. Zangvogels eten de bessen en bouwen er hun nest. Tal van zoogdieren vinden voedsel en schuilgelegenheid in de houtsingel. Zo wordt Visdonk, dé achtertuin van Roosendaal, een steeds betere plek voor allerlei dieren.

Lavoor
Later opde ochtend plant de Roosendaalse wethouder samen met de kinderen van basisschool Lavoor aan de Heulberg nog vier bomen op het schoolplein.

De landelijke Boomfeestdag is een initiatief van de Stichting Nationale Boomfeestdag. Het doel is om kinderen van groep 6 en 7 meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van natuureducatie leren de kinderen over het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd om zelf hun steentje hieraan bij te dragen. Zie ook www.boomfeestdag.nl

Foto: Website Natuurmonumenten Roosendaal