web analytics

Kaartverkoop van start voor ‘groots en spectaculair’ seizoen van De Kring

‘Grootser en spectaculairder dan ooit’. Zo vat directeur Jan-Hein Sloesen van schouwburg De Kring in Roosendaal het programma voor het komend theaterseizoen in De Kring samen. De kaartverkoop voor de voorstellingen begint vrijdag 18 mei om 10:00 uur. ‘Het is een programma met veel grote namen en écht voor iedereen wat wils geworden’.

Het seizoen opent met Guus Meeuwis, die in Roosendaal aan zijn nieuwe theatertour Geluk begint. ‘Daarna is het één grote aaneenschakeling van dans, zang, muziek, toneel, cabaret, musical en bijzondere specials’, aldus Sloesen.

Judas
Programmeur Simone Kort vult aan: ‘Arjen Lubach is terug in het theater en komt naar Roosendaal. Ook Arie en Silvester zijn terug van weggeweest. Aanraders voor toneelliefhebbers zijn onder andere ‘Kom hier dat ik u kus’ naar het boek van Griet op de Beeck en de theaterthriller ‘Judas’, het fascinerende relaas van Astrid Holleeder die uiteindelijk haar angst trotseert en haar broer Willem, de gevaarlijkste crimineel van ons land, verraadt’.

Willeke Alberti ‘exclusief’
Muziekliefhebbers komen aan hun trekken met het eerbetoon aan Herman Brood van de nog levende bandleden van The Wild Romance. De Engelse Michael Jackson Ben Bowman haalt de King of Pop naar Roosendaal. Meer muziek is er van Miss Montreal, Racoon, Raymond van het Groenewoud en de Edwin Evers Band. Er staat opera op het programma, die gecombineerd kan worden met een heuse operacursus en Willeke Alberti treedt dit seizoen slechts in één theater op en dat doet ze in maart in De Kring.

Dans
Conny Janssen Danst, Introdans en het Charkov Staats Ballet Theater (Zwanenemeer!) staan ook in het nieuwe seizoen garant voor mooie dansvoorstellingen. Voor de kleintjes is er Bumba, Dikkie Dik en Peppa Pig en de wat oudere jeugd mag Pip Pellens en Kruistocht in Spijkerbroek niet missen.

En dan zijn er ook nog Brigitte Kaandorp, Rundfunk, Isa Hoes, Hans Klok, Bert Visscher, Evita, mr. Gerard Spong, Lisa Lois en veel andere juweeltjes van voorstellingen die komend seizoen in De Kring te zien zijn.

Over de Tong
Het ‘interne’ restaurant Over de Tong haakt in met etentjes voor de voorstelling, met op het menu vaak als extra het lievelingsgerecht van de artiest die diezelfde dag op het podium van De Kring staat. Alleen bij de voorstelling van meesterbakker Robèrt van Beckhoven zou het voor de voorstelling wel eens rustig kunnen zijn in het restaurantgedeelte. In het theater voegt hij een extra dimensie aan zijn optreden toe: die van smaak en geur. Om deze complete ‘foodexperience’ goed tot zijn recht te laten komen, vraagt Robèrt zijn publiek om tevoren geen stevige maaltijd te nuttigen…

❯ Website De Kring Roosendaal