web analytics

Inbrekers laten hond achter in woning in Bergen op Zoom

Dinsdagmiddag 9 januari zijn twee inbrekers op heterdaad betrapt tijdens hun werkzaamheden in een woning aan de Heideweg in Bergen op Zoom. Het gaat om een 22-jarige man en een 21-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Duitsland.

Toen de bewoners omstreeks 15.00 uur thuiskomen, zagen zij tot hun verbazing een vreemde hond in de woning lopen. Vervolgens gingen zij naar de achterzijde van hun woning en ontdekken dat er was ingebroken. Gelijktijdig namen zij door de ramen een onbekende man waar op de oprit.

Onmiddellijk renden beiden naar de voorzijde en probeerden ze de man vast te pakken. De verdachte wist zich echter los te rukken en rende het nabijgelegen bos in. Kort daarop zagen de bewoners ook nog een vrouw lopen die bij de mannelijke verdachte leek te horen.

Na de melding gingrn diverse eenheden en een politiehond naar de Heideweg. Als snel werden de verdachten aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. In hun voertuig werden goederen aangetroffen die uit de woning waren weggehaald. De auto, de gestolen spullen en de hond werden in beslag genomen. Het dier wordt tijdelijk opgevangen. De verdachten hebben een bekennende verklaring afgelegd en zitten nog vast.