web analytics

In meivakantie veel spoorwerk rond en naar Roosendaal: minder of geen treinen

In de meivakantie wordt van zaterdag 28 april tot maandagochtend 7 mei flink gewerkt aan spoorvernieuweing tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht en rondom Roosendaal. Als gevolg daarvan rijden er in de meivakantie negen dagen lang minder of geen treinen. Het vele werk op deze trajecten is onderdeel van de grootste spoorvernieuwingsoperatie sinds het ontstaan van het Nederlandse spoorwegnet.

Bij Dordrecht worden twee van de vier sporen op de brug over de Oude Maas vernieuwd. In totaal worden daar veertien wissels, een kilometer spoor en vijfduizend ton ballast (grote kiezels) vernieuwd. Daarnaast wordt aan het spoor tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal gewerkt.

Naar Bergen en Essen
Ook op het traject Breda-Roosendaal-Bergen op Zoom (zaterdag 28 en zondag 29 april) en tussen Roosendaal en het Belgische Essen wordt gewerkt (zaterdag 28 april tot en met woensdag 2 mei en daarna nog op zaterdag 5 en zondag 6 mei). Op deze trajecten worden onder meer ballast en dwarsliggers vervanbgen over een afstand van in totaal zeven kilometer spoor. Tijdens de werkzaamheden is op veel dagen geen treinverkeer mogelijk.

Vanwege de enorme omvang van de werkzaamheden is in overleg met vervoerders besloten deze te spreiden over een lange periode. ‘Hierover is goed nagedacht. Zo worden werkzaamheden zoveel mogelijk uitgevoerd op tijdstippen dat er minder reizigers zijn: ’s nachts, in het weekend of in de vakantie. Om zo efficiënt mogelijk te zijn, combineren we ook zoveel mogelijk werk, door ook op andere plekken op de route aan de slag te gaan op momenten dat het treinverkeer daar toch al stil lig’, aldus Prorail.

Rondom Dordt en Roosendaal
Door de werkzaamheden rijden er rondom Dordrecht en Roosendaal minder of geen treinen. Ook tussen Rotterdam en Dordrecht heeft dat veel impact. NS raadt reizigers aan rekening te houden met drukte in de trein, extra overstappen, vervangend busvervoer en een extra reistijd van 15 tot 45 minuten. Reizigers wordt geadviseerd voor elke reis de reisplanner te raadplegen.

Op de NS-website over spoorwerkzaamheden zijn deze werkzaamheden rond Roosendaal te vinden:

Breda-Roosendaal-Bergen op Zoom
zaterdag 28 en zondag 29 april

Reizigers kunnen gebruik maken van bussen.
– zaterdag 28 april rijden bussen tussen Breda, Etten-Leur, Roosendaal en Bergen op Zoom
– zondag 29 april rijden bussen tussen Breda, Etten-Leur en Roosendaal
Extra reistijd: een kwartier tot een half uur

Roosendaal-Antwerpen C.-Puurs
zaterdag 28 april tot en met woensdag 2 mei 10.30 uur

Reizigers kunnen gebruik maken van een omreisroute of bussen
– er rijden bussen tussen Roosendaal en Essen (B)
– reis naar Antwerpen Centraal of verder via Breda
Extra reistijd: een kwartier

Rotterdam Centraal-Dordrecht-Roosendaal
zaterdag 28 april tot en met zondag 6 mei

Reizigers kunnen gebruik maken van de overige treinen, omreisroute en/of bus

Rotterdam Centraal-Dordrecht
– er rijden bussen tussen Rotterdam Zuid en Dordrecht op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 april en op zaterdag 5 en zondag 6 mei; tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Zuid is de dienstregeling aangepast
– reis van zaterdag 28 april tot en met zondag 6 mei tussen Rotterdam Centraal en Roosendaal via HSL en Breda
– dinsdag 1 mei tot en met vrijdag 4 mei is de dienstregeling tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht aangepast

Dordrecht-Roosendaal(-Breda)
– tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe is de dienstregeling aangepast en rijden bussen tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal
– zaterdag 5 mei rijden bussen tussen Dordrecht en Roosendaal en is de dienstregeling tussen Dordrecht en Breda aangepast