web analytics

Handtekening voor zwaaigat-concert van Aarmoei-nieke staat! (8 sept)

Na maanden van plannen maken en overleg, gaat het op zaterdagavond 8 september echt gebeuren: de mannen van het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol hebben de overeenkomst met de Stichting Roosendaal 750 jaar voor het zwaaigat-concert getekend. Voorzitter Cor Verbogt van deze stichting was er speciaal voor naar De Kaai gekomen.

Het IQ Aarmoei-nieke stond direct te trappelen na de gemeentelijk oproep van de commissie ‘Roosendaal 750 jaar’ om samen met de Roosendalers feest te vieren. Mogelijk konden de mannen nu hun lang gekoesterde wens verwezenlijken. En kort na de zomervakantie gaat dat, onder de vlag van onze jubilerende stad, ook werkelijk gebeuren.

Ponton
De voorbereidingen zijn al maanden aan de gang, en menig overleg met de Stichting Roosendaal 750 jaar hebben ‘De mannen van de Kaai’ al achter de rug. Maar inmiddels is de spreekwoordelijke kogel
door de kerk en kon het ponton geboekt worden omdat de handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst is geplaatst.

Onder toezicht van vele leden van het illustere gezelschap in zwart wit, was het inktpotje op tafel geplaatst en konden de betrokkenen hun handtekening plaatsen met een echte verenpen. In de overeenkomst staan de afspraken die belangrijk zijn voor dit unieke evenement. Zo dient dit evenement o.a. origineel, creatief en verbindend te zijn voor héél Roosendaal.

Gezellig clubke
En het zijn juist die zaken die op het lijf van het IQ Aarmoei-nieke geschreven zijn. “Wij zijn geen topmuziekanten die volledig foutloos hun partij blazen”, zo spreek woordvoerder Koen Schoenmakers namens het IQ. “Nee wij zijn een gezellig clubke mannen wat graag op een ludieke manier act de présence geeft en onze muziek is daarbij erg belangrijk maar ondersteunend”.

“Verwacht dus geen concertgebouw-optreden op 8 september, ook al zullen wij natuurlijk ons uiterste best doen. Maar kom naar het zwaaigat voor een heel bijzonder evenement. Zing gezellig mee, geniet van verrassende samenwerkingen (waarover in de komende weken meer) en geniet van de gemoedelijke Roosendaolse “durpse sfeer” in een hele moeilijke, maar geweldige entourage”, zo vervolgt Schoenmakers.

Bootjes
Vanaf een ponton in het zwaaigat van de Roosendaolse Vliet aan de Kade zal het IQ Aarmoei-nieke in samenwerking met anderen de bezoekers een onvergetelijke muzikale avond bezorgen. Vanaf de oever, maar zeker ook vanuit eigen bootjes op het water is iedereen van harte welkom om van deze speciale avond te genieten.

IQ Zwaaigatconcert: 8 September a.s. / 20.00 uur / Zwaaigat van de Roosendaolse Vliet.
– Géén toegangskaart nodig.
– Gratis bij te wonen voor iedereen.
– Gezellig kijken & luisteren vanaf de oever van de Vliet of vanuit eigen bootjes.

Foto boven: Officiële ondertekening door Stichting Roosendaal 750 jaar en het IQ Aarmoeinieke in Café de Veestallen op de Kaai in Roosendaal (Foto Archief IQ Aarmoei-nieke).