web analytics

Expositie-reeks Eye Candy aan nummer 18 toe (18 feb)

Op zondag 18 februari is van 13:30 tot 17:00 de feestelijke opening van Eye-Candy 18 bij Galerie Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in Roosendaal. Op deze expositie is het werk van 15 professionele kunstenaars te zien in de 1150m2 grote galerie. Gitarist Remko Willems luistert de opening op met zijn zoon Valentijn Willems en een aantal muziekvrienden. Ook is er een wijnproeverij.

Kunstwerken van de volgende 15 kunstenaars zijn tot en met 13 mei te bewonderen: Inge Coolen, Anne Mannaerts, Mia America, Peter Vial, Anita Ammerlaan en de 10 kunstenaars van het kunstenaarscollectief Diversity: Jetty van Well, Heleen Posthumus​, Chris Overbeeke​, Adri Langbroek, Vincent Geels, Jo Huijsman, Martha​ Hooijschuur, Benjo Hooijschuur​, Jeanne te ​Dorsthorst en André ​te Dorsthorst. De expositie biedt weer een mooie diversiteit met wandobjecten en ruimtelijk werk in verschillende stijlen en technieken. De expositie is te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 uur en loopt tot en met zondag 13 mei.

Muzikale omlijsting
Professioneel gitarist Remko Willems zal samen met zijn zoon Valentijn zorgen voor een passende muzikale omlijsting tijdens de feestelijke opening. Remko Willems is een kunstenaar met een multiculturele achtergrond, maar wiens roots óók stevig verankerd zijn in het (Zuid-)WestBrabantse land. Zijn bekendheid ontleent hij aan zijn virtuositeit op de gitaar, een instrument waarmee hij dusdanig vergroeid is, dat het als het ware een spreekbuis voor hem geworden is.

Tijdens het spelen, is hij altijd op zoek naar nieuwe improvisaties en melodieën die recht uit zijn hart komen. In zijn solo-optredens heeft hij een nieuwe eigen stijl ontwikkeld; een fusion van gipsy jazz, flamenco, hot-club-de-france, latin en spaans, met uitstapjes naar andere muziekgenre’s, zoals blues, e.d. Echter, als je het hoort is het “onmiskenbaar Remko”! Behalve muzikant is hij ook gitaarbouwer en geeft hij les bij zijn eigen muziekschool ‘de Stemming’. Valentijn houdt zich al jaren bezig met American-blues en gaat nu zelf hard aan de weg timmeren met eigen optredens. Hij heeft als ‘special guest’ in binnen- en buitenland al met zijn vader op het podium gestaan. Hij is net weer terug uit Amerika waar hij drie maanden verbleef.

Wijnproeverij
Vinoloog Corné Janssen heeft een wijnhandel aan de Dokter Brabersstraat 13 in Roosendaal. De wijnen worden door hem zelf geïmporteerd uit Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en Duitsland.

Patrick Roelofs, de organisator van de exposities bij Galerie Anita Ammerlaan en de man van de kunstenaar: ”Wij zijn erg blij met deze geweldige groep van 15 professionele kunstenaars, waarvan er 10 lid zijn van het kunstenaarscollectief ‘Diversity’. Tijdens deze expositie presenteren wij weer een mooie diversiteit aan kunst van professioneel niveau. Deze keer hebben wij kunstenaars uit Overijssel, Zeeland, Friesland, Gelderland, Limburg, Noord-Holland en uit Brabant.”

❯ Website Anita Ammerlaan