web analytics

Drie allround winnaressen van Dynamo bij de eerste landelijke kwalificatie turnen

In het weekend van 3 en 4 februari vond de eerste kwalificatie N1 en eerste divisie plaats. Hiervoor moesten de dames van Dynamo uit Roosendaal naar Hoofddorp afreizen. Zondag won Manouk Haast de eerste kwalificatie bij de senioren 1ste divisie, met een eerste plaats op sprong. Zaterdag werden eerste plaatsen behaald door Elin Antens en Jasmina Vaarnold.

Chayenne Kromoredjo turnde zich zondag ook mooi bij de junioren 1ste divisie de top 10 in, ze werd vijfde, met zelfs een 1ste plaats op balk, haar laatste toestel van de wedstrijd.

Foto boven: Manouk Haast (foto Facebook Dynamo A-selectie)


Zaterdag

(Zie foto’s hieronder in Facebook-bericht) Zaterdag begon met de instappers N1; deze dames waren verdeeld over 2 banen. Op baan 1 eindigde Dina Hoefsmit als 7de met een mooie 2de hoogste score op vloer. Bridget van den Broek werd 11de en de 13de plaats was voor Lilly Soto Rodriguez. Op de andere baan was het Kyara van Dooren die allround op een mooie 6de plaats eindigde en een 4de hoogste score op vloer had. Iris van der Kloot turnde zich in de top 5 op rek en eindigde allround 10de. Sterre Holterman eindigde op de 17de plaats.

Titel naar Elin Antens
In wedstrijdronde 2 was het de beurt aan de Pupillen 1 N1 die ook over 2 banen verdeeld waren. Elin Antens ging er op baan 1 met de titel vandoor. Zij liet op vloer en rek prachtige oefeningen zien waarmee ze ruimschoots boven de rest eindigde. Op de andere baan kreeg Micaela van Dorst het zilver omgehangen. Zij liet een mooie strakke vloeroefening zien die met de 2de hoogste score werd beloond.

Na deze ronde waren Cato Graswinckel en Angélica Daniëlse aan de beurt. Angélica, jeugd N2, die de laatste weken wat ziek is geweest en tegen mentale probleempjes aanloopt, moest dit keer genoegen nemen met een 9de plaats, maar kan als ze weer helemaal opgeknapt is zeker hoger eindigen. Cato, junior 1ste divisie, eindigde op de 14de plaats met een mooie 5de score op brug.

Goud voor Jasmina Vaarnold
Bij de jeugd 1ste divisie waren Jasmina Vaarnold, Joëlla Vermeulen en Esmee Kools weer verdeeld over 2 banen. Jasmina ging er op baan 1 met de gouden medaille vandoor. Zij behaalde op vloer en sprong de hoogste scores. Joëlla turnde op baan 2 allround naar een mooie 5de plaats met het 2de hoogste punt op vloer. Esmee, nog herstellende van haar elleboogblessure, deed vandaag op 2 toestellen mee en haalde een mooie 6e hoogste score op balk. Kortom een hele mooie start van het weekend.