web analytics

Bravis eerste algemene ziekenhuis in Dutch Hacking Health

Het Bravis ziekenhuis doet als eerste niet-universitair ziekenhuis mee aan Dutch Hacking Health. In het weekend van 20 tot en met 22 april neemt Bravis samen met het Care Innovation Center, Innovitapark Roosendaal en Health Holland deel aan dit landelijke evenement, dat in het teken staat van oplossingen voor uiteenlopende zorgvraagstukken.

Tijdens de hackathon bedenken teams van MKB’ers, studenten, patiënten, techneuten en zorgprofessionals creatieve oplossingen voor de problemen van zieken- en verpleeg en verzorgingstehuizen. De teams lossen binnen tweeënhalve dag de meest uiteenlopende zorgvraagstukken op.

Creatieve snelkookpan
‘Neem een goed idee, een probleem of een innovatieve oplossing en gooi dat een weekend lang in een creatieve snelkookplan. Zet teams aan het werk die zijn samengesteld vanuit verschillende disciplines en vindt samen innovatieve oplossingen voor gezondheid en zorg’. Dat is in het kort een zorghackathon (een samenvoeging van hacken en marathon).

‘Dit samenbrengen van technologie, design, ondernemerschap, gezondheid(zorg) en patiënten zorgt voor verrassende inzichten en een vliegende start voor zorginnovaties’, aldus Bravis.

Andere deelnemers in Nederland zijn de universitaire ziekenhuizen in Groningen, Leiden, Utrecht, Nijmegen en Maastricht.

Meer infotmatie